=)

Hamnade i soffan med Josse nu.. Väntar på att baguetterna ska bli klara i ugnen.. Är lite trött och seg! Har varit ute och sprungit 3 km i mörkret och innan det fick Moira 25 minuter promenad! Skönt att vara ute och röra på sig! Hundarna har fått lite motion oxå!

Var inne i stora staden tidigare idag och handlade lite inför lördagen. Tror nog att vi har koll på det mesta! Men vi är ju inte där än ;)

Moiras ben såg likadant ut idag som igår, skönt! Hon trampade på bra idag oxå, blir en promenad imorgon med! Får se om det blir ridning eller promenad på onsdag, hon får ju ett ihopsläpp imorgon. Det visar sig=)

Nej, äta lite nu!

Söndag

Usch vad tidigt det blev mörkt idag.. Hatar det! Dagarna blir så korta.. Imorgon är det 2 månader till nyårsafton! Fy fasen va fort det går!


Snart är vi där igen.. Snön kom ibörjan på november förra året, för att ligga kvar resten av hela vintern..

Det är bra att vakna kl 6.30 och vara rastlös! Har sprungit med Mira och Sally, promenad med Moira och Hedda, dammat, dammsugit, tvättat golven, lagat mat, diskat, sorterat bilder på datorn, pratat "lite" med finaste Alex och haft fikabesök=) Sara hade med sig munkar när hon kom för att hämta Sally! En flaska vin fick jag oxå! Ska nog vara hundvakt oftare ;) Så nu har vi ätit munkar, druckit lite kaffe och skrattat lite! <3

Blir nog lite mer prat med Alex ikväll, vi har ju så mycket att gå igenom ;)

Ha en bra kväll!



God morgon!

Vaknade 6.30.. Det är kul att ställa om klockan..

Hundarna har fått frukost, jag ska äta lite jag med, sen blir det en löptur med Mira och Sally. Hedda vill inte följa med=P

Blir en tur ut till stallet sen, Moira ska få en promenad idag! Sen packa det sista vi har ligger därute, för imorgon eller på tisdag så flyttar vi henne! Blir skönt att få tillgång till ridhus igen nu när vintern kommer!

Nej, frukost och kaffe nu!

Ha en bra dag!


Härlig dag!

Har haft en riktig toppendag idag:D

Morgonen startade med en hundpromenad i solskenet, sen lite frukost på det! Sen bar det iväg till Mariefred och Hedlandet för lite shopping! Hittade massor med saker jag ville ha och absolut behövde!;) Men allt fick inte följa med hem.. Sara, jag tror jag har hittat en affär du skulle älska! Massa Sara-saker till outletpriser! Men ett par jeans, en nyårsklänning, en supergo stickad tröja, leggings, benvärmare, vantar, ljus och lite andra bra-ha-saker fick fälja med mig hem! Världens mysigaste dun-tofflor köpte jag oxå! Josse lyckades hitta en del saker hon med! Vem hade kunnat tro det!?! ;)

Fikade inne på Anna på torget, för Josse påstog att det är ett måste när man är i Mariefred. En liten rundtur runt Gripsholms slott blev det oxå! För det krävde jag;)

Passade på att stanna hos S på en kopp kaffe, prat och skratt! Vi var ju ändå i krokarna=)

Efter att allt var uppackat här hemma, så kände jag mig lite rastlös, så det blev en 25 minuters löprunda med Mira och Sally! Belönar mig själv med ett glas vin och lite filmslappande nu;)

Ha en bra kväll!

Veterinärbesök

Idag var vi med Moira hos veterinären igen.. Röntgen av gamla sprickan stog på tur att göra. Griffelbenet såg superfint ut, så nu har hon diagnostiserats med kronisk lymfangit.. =(

Men men.. Vi ska börja rida henne nu och se hur benet reagerar på det. Blir det ingen skillnad så ska vi fortsätta rida och få igång henne, sen får det gå så länge som hon inte får ont/obehag/mer svullnad/värme el. dyl. Blir benet sämre så finns det tyvärr inget mer att göra... Så nu håller vi alla tummar och tår som finns!



Snart kommer Sara förbi en sväng, jag ska vara hundvakt under helgen, så det är avlämning ikväll;) Men vi ska nog hinna med att få några ord sagda innan hon åker iväg igen;)

Sen lutar det nog åt att det blir bio ikväll! Men vad det blir för film vet jag inte än.. 

Ha det!

Ridtur!

Fick en liten förfrågan tidigare idag om jag kunde motionera en av de andra hästarna i stallet. Självklart kunde jag det! Så härligt att få komma ut och rida lite, speciellt på en häst som är igång =) Nu är abstinensen lindrad för en liten stund iaf ;)

Imorgon ska Moira tillbaka till veterinären.. Röntgen av benet.. Sen får vi se vad som blir sagt denna gång.. Håller tummar och tår!

Annars har det varit en lugn dag, lite småplock och fix här hemma, planering inför halloweenfesten nästa helg och massa bus och kel med hundarna! Hedda har även blivit lite friserad. Josse ligger sjuk och jag är inte helt pigg jag heller.. Så saker och ting sker inte i raketfart!


Jag och Shelly (som jag red idag) för några år sen på fälttävlansträning


<3


Fixat!

Nu har jag beställt min kostym som jag ska ha på vår halloweenfest:D Hoppas bara att den passar sen när den kommer;)

Vi blev ett gäng som passade på att beställa samtidigt, så det blir ett stort paket att hämta ut!

Kommer bli awesome!

Blev en snabbtripp till Oxelösund idag.. I onödan visade det sig, men vi fick träffa bror och pappa lite iaf=) Det sker allt för sällan..

Nu har Emil åkt hem, så jag och Josse råkade visst hamna i soffan med våran bästa vän Godispåsen! Kommer bli en trevlig kväll;)



Bild lånad av metrobloggen.se

Mys

Mira hälsar världen God natt! (Eller snarare, låt mig sova ifred! Hehe)


Hundvakt

Har varit hundvakt åt Aros idag! Är inte van att ha stor hund hemma längre, jäklar va plats han tar=P



Snart kommer mamma och M och hämtar hem honom igen! Nu är deras lilla dagstripp snart över!

Jag ska bädda ner mig i soffan och tycka lite synd om mig själv och hoppas på att min kära, snälla lilla huvudvärk inte blir mkt värre, känner inte riktigt för migrän/huvudvärken från helvetet ikväll...

Ha det bra!

Mums!




Nyköping!

Blev en tripp till Nyköping med Mira idag för lite lydnadsträning på Brukshundsklubben! Tränade med mammas och Aros tävlingslydnadsgäng=) Mira skötte sig riktigt fint!

Tränade en del fotgående, lika bra att passa på när man har tillgång till störningsmoment ;) Det skötte hon jättebra, både när vi körde själva och när en ur gruppen "kommenderade" oss!

Platsliggningen gick bra, men jag fegade ur lite (mkt pga en av hundarna som var med..), så Mira fick inte vara lös, utan jag gick bara iväg koppellängden. Hon låg still hela tiden, men hon låg och spanade runt lite på allt annat. Men så länge hon inte flyttar på sig så är det godkänt iaf!

Samma när vi tränade läggande under gång så vågade jag inte släppa henne lös.. Utan jag gick med henne fot, sa åt henne att lägga sig och gick kopplets längd vidare. Vi behöver börja träna snabba lägganden igen, men annars skötte hon sig bra! La sig rätt och reste sig inte någon gång!

Ingångarna efter inkallningen gick jättebra! Kom som ett skott på inkallningen och satte sig i fin position! Duktiga tjejen!

Sen hoppade vi lite över hindret bara för att busa lite och få Mira att tända till lite=P

Nu jäklar kampar Mira för glatta livet! Haha! Köpte en ny leksak till henne idag, en likadan som jag brukade använda förut, för den vet jag att hon älskar! Det tog typ 1 minut, sen var leksaken lite ledsen! Så nu måste jag nog börja leta efter lite tåligare leksaker att kampa med! Känns riktigt kul att hon har en sån kamplust nu, även när det är så mycket störningar, med tanke på hur hon var som valp och unghund och inte ville leka och busa alls. Men nu tar hon igen det med råge;)

Nu ligger både Mira och Aros helt utslagna!

Blir nog en tripp till bruks igen på onsdag!=)

Söndag

Precis inkommen efter en PW i 1 timme och 15 min med Josse och hundarna! Så underbart skönt väder att ut och gå i!








Nu ska jag samla ihop mig lite och få lite gjort här hemma oxå! Imorgon ska jag ringa min hyresvärd och be om en ny tvättmaskin, för det gör inte annat än strular just nu.. Väldigt störigt att inte kunna få ur tvätten förän den är tvättad 2 gånger=P Men rent blir det iaf;)

Ha det gott!

God morgon!

Smådjursmässa i Upplands Väsby med jobbet idag! Inte van att gå upp såhär tidigt bara=P

Hade en toppenkväll igår! Synd bara att du är "hemma" så sällan..


Ha en bra dag!

Höstfixat

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och fixat iordning i "trädgården"! Jag slängde allt i landet och dom sommarblommorna som var kvar och bytte ut allt mot ljung och höstfägringar... JAG VILL HA SOMMAR IGEN!!!





Var ute och gick i en timme med Josse och hundarna förut, lika bra att passa på när solen skiner!





Nu blir det en tripp in till stan, dags att fylla upp matförråden lite...


HeddaHeddaHedda

Josse och Hedda hade morgonmys! På golvet... =P



Hedda ville vara med när vi åt frukost oxå! Lägg märke till positionen på hennes baktassar=P


Knashunden!

Jag har rastat dammvippan nu på morgonen, så nu tänkte jag ta en svängom med snabeldraken! Lite tvätt finns det visst att hänga på tork oxå! Det är kul att vara ledig;)

Idag får jag finbesök oxå! Ska bli så kul att träffas igen, var på tok för länge sen!

Ha en bra dag!


Underbart!

Idag när jag kom hem så hade Josse redan varit ute och gått med Mira i 1 tim och 40 min, så hon är lugn och mysig ikväll + att det stog kladdkaka och grädde framställt på bordet! Världens bästa syster! Sen tar hon Moira imorgon bitti, så jag får en sovmorgon:D <3

Eftersom det regnar och är bäcksvart ute, så gjorde jag lite mysigt inne. Har tänt massa ljus och så=)





Enda fördelen med hösten är att det är mysigare med massa tända ljus då än vad det är i juli.. Annars är jag inte mycket för hösten.. Men snart så kommer väl snön ;)

Imorgon är jag ledig, så då ska jag fixa lite med mina blommor ute, för det har jag visst inte gjort än=P

Ha det!

Jobbdags

Sitter och äter frukost. Ska snart till stallet och sen är det jobb som väntar! Känner mig extremt stark och laddad idag ;)

Önskar jag hade Miras energi på mornarna, hon far upp som ett skott ur sin Bia-bädd när mitt alarm ringer, sen är det full fart på henne! Hon springer som en toka när vi går ut, hon leker med sina leksaker (eftersom Hedda bara blir arg på Mira när hon försöker busa med henne..), hon vill mysa lite i förbifarten och har järnkoll på allt som händer Kan jag inte påstå att jag har på morgonen ;)

I månadskiftet så kommer vi flytta Moira till lösdrift igen=) Skönt för Moira och skönt för oss! Nu håller vi bara tummarna för att hon blir bra snart!



Ha en toppendag!

Jag vann!

Jag fick min vilja igenom ;) Nu har vi möblerat om huset=) Bilder kommer nog senare!

Nu ska maten ut ur ugnen, kyckling med ris och currysås! Sen ska jag iväg=)

Ha en bra kväll!

Ännu en dag!

Tiden går så sjukt fort! När man var liten och vuxna tjatade om det hela tiden så tyckte man ju bara att dom snackade skit och överdrev hela tiden! Men jag måste nog ge med mig och faktiskt hålla med.. Undrar om det betyder att jag oxå börjar bli gammal!?! Så fort som tiden går så är jag nog snart gammal om inte annat!

Slutade jobba kl 18 idag, ska bli så skönt att vara ledig imorgon efter att ha jobbat i 7 dagar! Synd bara att Moira ska ha medicin på morgonen, så sovmorgon är det inte tal om..
Eftersom det spöregnade när jag kom hem så blev det ingen promenad med Mira ikväll.. Så vi hade busstund inne istället=P Massa kamp och jaktlekar fick det bli! Det gillar lilla Myran! Så nu är hon nöjd och trött och har kurat ihop sig brevid mig i soffan=)



Har fått väldigt mycket gjort ikväll! Känner mig nästan lite duktig=) Imorgon har jag oxå massar att göra, men det kommer bli toppenbra efter! Då är det roligt=)

Nu ska jag fortsätta kolla på Desperate Housewifes och mysa med världens finaste Mira!


Krossa alla fönster

Krossa alla fönster, slå in hans dörr
Låt honom veta, att inget är som förr
Säg som det är nu
Finns ingen väg tillbaks för nån som är en looser
Ett riktigt jävla as
Ett riktigt jävla as
Ett riktigt jävla as
Ett riktigt jävla:





http://www.youtube.com/watch?v=3R1uT3FWb3g

Huvudvärk..

Idag har jag huvudvärken ifrån helvetet.. Vet inte vad jag kan ha gjort för att förtjäna den=P Lite bättre blev det efter att ha fått massage med Voltaren-gel, hoppas bara på att den släpper lite tills imorgon för annars kommer det bli en låååång arbetsdag!

Nu tänker jag lägga mig i soffan för att självdö...

Hoppas ni alla har en bra kväll!

Mys

Film, godis, chips och dricka med syrran=) Klart hundarna är med oxå;)




Josses snygga grodtofflor är oxå med och myser! ;)

Lördag

Jobbat idag! Full fart idag, mycket folk! Men det är bra, när det är helsida och allt;)

Jag följde med Josse till en jobbarkompis efter jobbet, hon skulle prova att rida hennes häst Majha idag! Det är en jättesöt häst! Hon har inte gjort så mycket det senaste året, så det blir lite igångsättning av henne.

Först gick det sådär, bakbenen for upp lite titt som tätt, men efter en stund så gick det jättebra! Vi ska ut imorgon igen och se hur det går då!



Majha har världens sötaste hagkompis! Lilla Pysen!



Inte så bra bild, menmen!

Ha en bra kväll!


Svar=)

Svar till Stinas fråga!

Tamejtusan och dra mig baklänges. det var en tuff blomma det. Dör den lätt elelr är den seglevad (jag gillar det sistnämnda)? ;) haha

Det är tyvärr inte den enklaste blomman.. Vill ha varmt, absolut inte under 16 grader, men samtidigt inte för varmt... Dom behöver hög luftfuktighet, jämn vattning, trivs bäst i halvskugga/ ljus plats, men inte i direkt sol.

Det är en tropisk växt som är ganska svår att klara i vanlig rumsodling.. Tyvärr, för dom är jättecoola! Så om du föredrar seglivade växter så finns det nog andra bättre blommor ;) Men om du vill ha en iaf så kostar dom 249:- =)


Julmust och varm o´boy

Julmust-premiär idag=P Jag är i vanliga fall inte så förtjust i julmust, men vi säljer en must på jobbet som är från Brunneby och den är riktigt god! Den kom in för säsongen igår igen, så då var jag tvungen att köpa hem lite! Vi har även fått in en ny saffransglögg som jag tänkte testa! Systemet hade ju saffransglögg som Årets Glögg förra året och den gillade jag verkligen!

addictedtojulmust.se

Annars har dagen bestått av jobb, stall och massa papper att gå igenom.. Alltid lika kul ;) Men nu är det gjort iaf!

Vi har helsida i Katrineholms-Kuriren imorgon från jobbet, så det har varit mycket förberedelse inför det idag, både i trädgården och hästbutiken! Nyfiken? Gå in på
http://www.ingvaldstorp.se/ Det är massor med bra erbjudanden!

Va i stallet ( som vanligt) efter jobbet. Moiras ben vill inte bli bättre=( Nu äter hon inte pencillin längre, men hon ska ju fortsätta äta den andra medicinen i 2 veckor till, så det är ju ett tag kvar!


Moira <3

Nu hamnade jag i soffan med en kopp varm o´boy och CSI=) Skönt att få slappa en stund!

Mitt internet bara bråkar med mig ikväll, så nu skiter jag i dethär!

Ha en bra kväll!


Onsdag

Stallet, jobba, stallet, duscha, äta.. Min dag i stora drag ;) Det känns att jag inte jobbar heltid längre, är helt slut efter dagen! Haha! Men det är ju bara några dagar till, sen är jag ledig några dagar igen=)

Jag gillar inte att vi går mot vinter, mörker och kyla, men det är bra mysigt att krypa ner i soffan med en stor kopp te, en mjuk filt, en Mira som sover på fötterna och massa ljus tända! Det skulle inte vara samma sak att göra det i juli ;)

Mira och Hedda har lekt med Josse hela dagen. Dom passade på att vara ute och njuta av solen, dom som kunde!

Sitter och letar maskeradkostym till halloweenfesten! Har hittat några klockrena, nu måste jag bara bestämma mig för vilken jag vill ha! Det är ju preis till bästa kostym! Men jag tvivlar på att jag vinner, tror att det skulle klassas som fusk ;)

Nu tänker jag fortsätta njuta av min kopp med te! Studio 54 från Sköna Gertrud i Katrineholm!

Ha det gott!


Kvällstankar


Duktiga Mira!



Började träna Mira idag på att hämta mina tofflor=) Hon är så jäkla rolig att träna med, hon går verkligen all in! Så efter 2 st 10 min pass så visste hon vad jag ville! Körde ett kort pass lite senare där jag bara tränade komandot, så nu slipper jag springa och hämta mina tofflor själv ;) *Höjden av lathet, jag vet!* Men Mira tycker att det är jättekul, för hon får ju godis eller bus när hon lämnar dom till mig!

Nu måste jag komma på något mer helt onödigt att lära henne;)

Ha en bra kväll!


Hahaha!

Josse har köpt en tröja till Hedda idag! Så nu ser hon om möjligt ännu töntigare ut än innan XD



Blev medtvingad in till stan förut, Josse var ju tvungen att hämta ut sin nya mobil som hade kommit.. Jäkla hets på henne ;) Men vi köpte med lite lunch oxå! Heheh


Tänkte leta fram min klicker och Frolic-påsen nu, Mira ska påbörja sin apportera-mina-tofflor-träning ;)


PW

Jag, Josse och hundarna tog en 80 min PW nyss! Jätteskönt att komma ut och röra lite på sig, roligare när man får sällskap oxå=)







Mira hittade en liten smidig pinne att släpa på=P

Nu ligger det två trötta hundar och sover vid fötterna!

Jag har tänkt att jag ska lära Mira att hämta mina tofflor, eftersom det är SÅ jobbigt att behöva leta reda på dom själv hela tiden;) Så det blir den nya klickerutmaningen för oss nu!

Ha det!

Måndag igen!

Jaha, då var det måndag igen! Ledig idag, sen blir det jobb tisdag-söndag.. Långvecka!

Har varit hos Moira och gosat lite nu på morgonen=) Bra start på veckan!


Moira stog och väntade på mig inne i vindskyddet.


Världens sötaste <3

Nu blir det en sen frukost för mig, sen en promenad med hundarna! Men jag får hålla mig på grusvägarna, törs inte sätta foten i skogen idag när alla galna älgjägare är i farten ;)

Ha det!

Ögongodis

;-)
Chad Michael Murray


hellyeschadmichaelmurray.tumblr.com

Jobbat

Jobbat i trädgården idag, var rätt mycket folk hela tiden! Trodde det skulle vara ganska lugnt eftersom det var så kallt inatt, men folk ville ha blommor iaf!

Bild lånad från www.ingvaldstorp.se

Vi har fått in nya Tacca växter nu=) Tacca chantrieri heter den, kallas förfladdermusblomma, djävulsblomma eller djävulens morrhår. Visst är den läcker!? 

Bild lånad från visoflora.com

Va ute i stallet innan och fixade Moiras morgonmedicin.. Snart åker vi ut för att ge henne kvällsdosen.. Längtar tills domhär 3 veckorna är över=P

Ska fortsätta min diet på hostmedicin och febernedsättande och hoppas förkylningen drar sig tillbaka! Ska jobba hela nästa vecka så jag har inte tid att vara sjuk! Har visst råkat dra med mig Josse i min förkylning oxå;)

Ha det bra!

Shopping=)

Blev en tripp till Norrköping med bästa syster idag! Lite nytt kom vi båda visst hem med ;) Men det blev inga nya skor iaf! Haha!
Hur kommer det sig att när man bara åker med för att vara smakråd och inte ska handla själv, hittar massa saker man vill ha, men när man verkligen ska handla något speciellt så finns det inte att uppbringa från jordens yta!?! Konstigt detdär!

Har varit ute och medicinerat Moira nu på kvällen oxå. Hon gillar verkligen inte Hippotrimen! Tur hon bara ska ha det i 5 dagar! Hade inte varit kul att behöva hålla på med det länge!

Ikväll blir det lugnt för min del, jobb imorgon.. Sen blir det nog förhoppningsvis om-möblering av hela huset XD Vi har en ny plan ;)

Nu kommer Mira morrandes med sin favortileksak i munnen, så det blir lite kvällsbus här hemma! Hon låter helt galen när hon kommer med knuten, kastandes med den och hela sig åt alla håll och kanter, morrandes som en tok! Sötnöten!

Hon var mer lätthanterlig härom kvällen ;)


Ha en bra kväll, för det ska jag ha=)


Varför ska alltid den förbjudna frukten vara den mest lockande?

Kallt

Första frosten idag.. Nu är det verkligen höst.. Vill ha sommar igen!


Fredag

Nu har Moira varit hos veterinären.. Vi visste ju redan innan att det var lymfangiten som hade kommit tillbaka, men vår veterinär ville kika på benet ordentligt. Så nu ska hon äta pencillin i 5 dagar och anti-inflamatoriskt i 3 veckor á 2 ggr om dagen.. Jippi! Så nu håller vi alla tummar och tår för att lymfangiten drar sig tillbaka och försvinner denhär gången!

Snart kommer kvällens sällskap hit, så då blir det lite mat, hundpromenad och sen film och lite godis=)

Imorgon blir det stallet och spruta Moira på morgonon, sen får vi se om planerna äntligen blir av eller om det måste skjutas upp några dagar till.. Det märks imorgon;)

Ha en toppenkväll!

Knockad!

Är så trött idag! Min kära huvudvärk kände visst för att öka lite idag.. Somnade visst en stund på soffan förut, men det var välbehövt=P

Lagade falukorv i ugn och potatismos till middag, mumma! Piggnade till lite efter maten, hoppas den värsta huvudvärken är borta till imorgon iaf.

Nu har jag två söta hundar som ligger och sover på mina fötter=) Det är visst fler än jag som gillar mina tofflor! Hihi


Tjejerna=) Här var inte Mira så gammal!

En kopp te och soffhäng får det bli för min del nu!

Ha det bra!

Och så börjar vi om!

Imorgon åker vi med Moira till veterinären igen.. Hennes ben har svullnat upp igen, så nu ville vår veterinär att vi skulle komma in med henne till kliniken, så han kan kolla benet ordentligt.. Så imorgon får vi se..





Hästarna har fått en ny foderstation i hagen (och inne i boxarna), med hönät som fungerar enligt slow-feedingprincipen. Dom älskar den verkligen!


Hönäten kommer från Sund Häst: http://www.sundhast.se/index.htm 

Ha en bra dag=)

Ja...

Hade en jättehärlig morgonpromenad idag, med världens finaste Mira=)









Hade en jättebra f.m och e.m! Kvällen kan vi stryka... Men efter ett underbart samtal med Alexandra så känns det bättre iaf! <3

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag borde inte bli förvånad över ditt beteende längre, men jag gjorde misstaget att ge dig en chans till och tro att du hade ändrats... Dumt gjort av mig, men det är ett misstag som inte kommer upprepas! Människor som dig vill jag inte ha i mitt liv! Hoppas du en dag inser hur du beter dig mot dom du kallar för vänner och att du gör det innan du står ensam kvar..


Finaste

Världens finaste tjejer <3

Isa <3


Moira <3


Mira <3

RSS 2.0