Vimsigt värre!

Idag har varit en såndär dag då jag mest bara har vimsat omkring! Men jag hittade hem tillslut iaf!

I morse var jag som vanligt i stallet. Jag kommer ha en superkondis efter att cykla 6 km (minst) om dagen! Moiras allergireaktion har iaf försvunnit och benet ser snart ut som det ska! Äntligen! Imorgon blir det första ridturen på 3 veckor!

Va inne i stan en sväng idag oxå, köpte sista presenten till helgens födelsedagsbarn;) Så nu är jag redo för morgondagen!

Josse tyckte att vi skulle gå ut till stallet sen, så då blev det en ca 1,5 timmes PW! Hundarna tyckte det var väldigt kul att ösa runt inne i skogen, så nu ligger dom helt utslagna vid våra fötter=)

Jag och Josse var och tittade på valpar förut!Men nej, vi ska inte ha nån! Det är 3 dygn gamla wachtel/gråhundsvalpar.


Nu ska jag o Josse fortsätta med våran myskväll!

Ha det bra=)

Mira=)

Mira när jag var och tittade på henne första gången


Mira första vintern


Mira tränar fot=)


Mira i somras



Finaste tjejen i världen=)


Härlig dag!

Har haft en riktigt skön dag idag! Sol, varmt och så har jag bara varit på såntdär härligt bra humör hela dagen!

Det är bara Moira som gör sitt bästa för att hela tiden hålla oss på spänn;) Igårkväll när vi kom ut till stallet så var hon alldeles svullen under hakan och mellan ganascherna.. Allergireaktion mot något... Det var kvar imorse, men såg mkt bättre ut iaf! Ringde veterinären ( 2 gången denna vecka) och han sa att det bara var att vänta ut o hålla koll på så att det inte blir värre!

Men efter stallturen så åkte jag in till stan och shoppade lite=) Årets första julklapp är nu inhandlad! Även en ny outfit till lördag! Sen mötte jag upp Josse, så gick vi en vända till och sen tog vi en fika.

Åkte tillbaka till stallet sen, medicinerade Moira och myste en stund!

När vi kom hem så var jag av någon anledning rastlös, så jag släpade med mig Josse ut på en springtur! Eller... Jag och Hedda sprang och Josse cyklade med Mira! Så nu är alla motionerade oxå!


Snart är det jul igen ;)

Ha en bra kväll!

Hoppas morgondagen blir lika bra som denhär dagen=)


Tänkvärt...


Första vändan

Nu är första vändan till stallet avklarad! Imorgon är förhoppningsvis sista dagen som Moira behöver äta medicin, håller tummarna för det! Skulle vara skönt att slippa fara fram och tillbaka och få börja rida igen=)

Jag rider Moira på kandar för första gången=P

Nu frukost, sen iväg en sväng!

Ska försöka hinna med en springtur i e.m, innan det är dags för stallmöte! Så jag och Mira får lite motion=)

Ha en bra dag


Blogg-torka..

Det har varit lite bloggtorka över helgen.. Har haft massor att göra, så bloggen har blivit lite bortprioriterad..

I lördags firade Ingvaldstorps Häst & Fritid 1 år! Det blev riktigt lyckat! Alla loppisbord var bokade, alla hästar och hundar kunde gå med på modevisningen och det var MASSOR av folk:D Det var stressigt, men alla var superglada, så det var en så rolig och lyckad dag!


Jag och Moira efter våran 1a visning=P


Hedda var oxå modell:D

Josse gick som modell hon med, men med en annan tjejs häst, så jag vill inte lägga upp några bilder innan jag vet om hon tycker det är ok!

Efter jobbet så var vi ett gäng som åkte in och bowlade! Och jag förlorade inte!!! Första gången tror jag! Hahah! Men fasen va kul det är! Efter det blev det visst en liten krogrunda oxå! Hoppsan;)

Åkte hem till bästa Sara igår. Hon skulle handla lite blommor o så på jobbet, så då hakade jag och Mira med hem sen! Mira har lekt med sitt favoritbarn=)
På kvällen gick jag, Sara, Emmelie och hundarna en 45 min PW i Nyköping, så skönt! Motion och lite skvaller i ett;) När vi kom hem så blev det soffan med ett glas vin och ett kostymdrama i DVDn! Så som det ska vara=)

Vi hann med en 40 min promenad nu på morgonen oxå, hundarna fick röjja runt lite och bli av med lite energi ,så nu ligger Mira helt utslagen i sin Bia-bädd.

Tyvärr ligger promenadbilderna på mobilen och jag orkar inte leta reda på datakabeln just nu.. Har lite annat som ska fixas nu.

Ha en bra dag!

Bak-dag!

Jag och Josse fick ett litet bakryck här nyss! Så nu har vi nybakta kolakakor och hallon/blåbärkakor här=)


Josse bakar och Hedda är moraliskt stöd/städhund!


Josses kolakakor! Jättegoda blev dom!


Mina kakor, precis urtagna ur ugnen=)

Ikväll ska vi nog...ÄTA KAKOR!!! Mumma!


Grattis!

Grattis till Alex och Ragge som igår fick en dotter!:D Så nu har jag blivit "moster" igen, till världens sötaste lilla tjej!


Vilket städryck jag har haft nu! Igår storstädade jag på toan och idag har jag storstädat köket! Nu tar jag en paus från städandet, för nu har jag lite viktigare saker att göra=)

Ha en bra dag!


Jag har tagit beslutet nu, det kommer inte bli lätt men det måste bli så och det kommer kännas bättre efter! Jag måste tänka på mig själv nu, så såhär får det bli!

Klicerträning

Eftersom regnet inte känner för att sluta idag, så klickertränade vi inne idag=)


Mira fick träna lite apportering,det var länge sen. Men det gick bra och hon tyckte det var roligt att klickerträna lite! Hon fick även dutta lite på lappen, som jag tränade Hedda med.
Hedda fick dutta på post-it lapp. Jag hade den på golvet först, sen satte jag upp lappen i noshöjd på väggen, och efter typ 3 klick så satte jag upp lappen högre så hon fick ställa sig på bakbenen för att nå lappen. Hon tyckte det var jättekul att köra lite och hon fattade jättefort! Imorgon ska jag sätta lappen på en skåpslucka, och få henne att putta så hårt så skåpdörren rör sig iaf!

Nu ska jag vara lite social=)

Tidig morgon..

Kommer bli tidiga mornar för mig nu när Moira äter medicin.. Hon ska ju ha det morgon och kväll och så ska det ju helst vara ca 12 timmar mellan givorna.. Jippi=P Så vid halv 8 var jag i stallet och fixade allt. Skönt det är att vara ledig och få sovmorgon ;) Men svullnaden i benet har redan dragit sig tillbaka!:D 


Josse & Moira på fälttävlansträning för några sommrar sen=)

Nu har jag fått i mig lite frukost, startat en tvättmaskin och vikt lite tvätt. Tänkte gå en promenad med hundarna innan det börjar regna, sen blir det nog lite klickerträning!


Småprat..

Nyss hemkommen efter en 60 min PW med Mira. Eller, jag gick och Mira for omkring som en liten tok i skogen! Haha! Blir lite arg på mig själv bara eftersom jag glömde kameran hemma.. Hon ser så rolig ut när hon får sina tokryck!

Jag hamnade i soffan nu och samlar ork för att ta en dusch och äta lite och Mira slockande under min säng.

Ikväll ska Josse medicinera Moira första gången och hon kommer få göra det själv=P Önskar nästan lite att nån kunde filma det åt mig, för jag misstänker att det kommer vara med medicin över Josse än i Moiras mun! Hahah! *evil* Men men, jag kommer ju få göra det själv imorgon, så jag lär ju märka då hur "snäll" Moira är.. ;)

Ha en bra dag!

Word!

Love people, not things. Use things, not people.

Filmtips!

Var på bio i helgen, såg Friends With Benefits! Klockren film!


Bild lånad från gratishuset.se


Mums!

Efter att ha cyklat ca 12 km, så tyckte jag att jag behövde lite socker, så en kladdkaka slängdes ihop=)


Veterinären har ju varit och kollat Moira och hennes ben.. Hon har ju lyckats dra på sig lymfangit nu oxå.. Så nu blir det medicinering i X antal dagar, 2 gånger om dagen.. Att det är så tidtskrävande att ha en sjuk/skadad häst! Tar ju mer tid än när hon är frisk ju!=P

Nu har alla åkt härifrån, så nu åker mjukiskläderna på och så blir det soffhäng! Det har varit full fart hela dagen, så det ska bli skönt! Har haft fikabesök och middagsgäster nu under e.m och kväll, så nu får jag vara lite osocial en stund;)

Ha en bra kväll!

Hedda


Hedda 8 veckor! Söt som få!



Då var det dags igen

Moira står med boxvila igen..=( När jag kom ut till stallet i fredags så var det benet som har varit skadat svullet igen.. Så efter att ha pratat med veterinärklinik så beordrades boxvila och vidare kontakt med veterinär på måndag. Så imorgon får jag ringa vår veterinär och se vad han säger.. Hoppas, hoppas att det inte är den gamla skadan som har gått upp!


Skön dag

Idag har dagen flutit på i ett behagligt tempo=) Skönt att slippa vara stressad! Fick en liten sovmorgon imorse, sen ut till stallet för att möta upp en tjej som troligtvis kommer börja rida Moira en dag i veckan.
Moira skötte sig jättebra när hon red, var jättesnäll fast hon var iväg igår till tandläkaren. Hon kommer ut nästa vecka igen och provrider en gång till!

Igår var vi ju som sagt till tandläkaren med Moira! Efter mycket om och men kom vi iväg iaf! Josses bil fick ju för sig att det var läge att gå sönder i tisdags, så det var i sista sekund som vi fick tag på en bil att låna!


Moiras tand innan tankäkaren fixade till den :P Har tyvärr ingen efter-bild, men det kanske kommer! Dom 2 bitarna på sidan om hålet är borta och så har han jämnat till tanden, så hon har en halv tand kvar där nu:P

Var ute och sparkade lite boll med tjejerna efter att jag kom hem från stallet


Mamma och Micke var här och fikade förut, men jag fick inte göra kaffe i min nya pärla.. Dom skulle envist ha vanligt bryggkaffe..



Nu tycker Mira att det är dags för lite soffhäng!



Ha en bra kväll!

Hedda efter



Lite kvar att klippa i ansiktet på henne och sen finliret, men både hon och jag lesnade, så det tar vi på torsdag tänkte jag!

Mira ville oxå visa upp sig;)



Blev en kvällstur med "familjen" oxå:


Nu ska jag fixa och planera lite;)

Ha en bra kväll!

Hedda

Hedda före:



Idag är det dags att klippa Hedda! Hon är inte jättelånghårig än, men som det ser ut så ska hon vara modell under modevisningen på Ingvaldstorps Häst & Fritid den 24 september och då kan det ju vara bra att vara lite trimmad;)

Så det är vad jag ska roa mig med nu en stund!

Regn o rusk

Idag är det riktigt grått och trist väder..

Jobbade till 14, sen åkte jag o Josse till stallet, men eftersom det började regna så blev det ingen ridning idag.. Moira fick massage istället och sen åkte vi hemmåt igen.

Mira och Hedda har precis sökt igenom hela huset efter matbitar som var gömda både härochdär! Jäklar vad ihärdig Mira är! Hon ger sig inte innan hon vet att hela huset är genomgått! Hedda har fått lite klovård nu oxå, sen blir det klippning av henne i veckan. Börjar bli dags igen!

Idag är iaf en perfekt krypa-upp-i-soffan-med-en-stor-kopp-te-dag! ;) Sen råkade det visst följa med lite choklad hem när vi var inne och handlade, så några bitar av den kommer nog försvinna under kvällen! Måste ju ladda inför veckan som kommer!


Finaste Mira i somras=)

Ha en bra kväll!

Mira=)

Mira gömmer sig för flugan! Hon blev så irriterad på flugan som flyger runt, runt henne..


Dyr hobby!

Hästar är en dyr hobby! Idag fick hon en IR-behandling av Ingela Adolfsson http://ingelasirterapi.se/ och den var lika välbehövd som vi trodde att den skulle vara! Låsningarna i korset är helt borta, det såg hon inget av, men det i hals och nacke fanns kvar.. Men gud så Moira njöt!

Under tiden Ingela höll på så såg vi när Moira fibblade med läppen att en framtand såg konstig ut.. Så vi lyfte på överläppen och Moira har lyckats haft sönder en framtand.. Tanden ser hellustig ut XD Vi kollade hennes tänder bara häromdagen när vi prövade ut ett bett på henne och då fanns det inget.. Så igår eller under natten har hon lyckats med bedriften att bryta av nedre delen av ena framtanden, men bara i mitten eller vad man ska säga.. Sidorna på tanden finns kvar o_O Så nu blir det bara att ringa tandläkaren..

Åkte in till stan efter stallet, kollade runt lite bara.. Finns ju så mycket i K-holm att titta på... Men jag var inne i en ny butik som säljer massa olika teer, kaffe, choklad, marmelader och lite sånt! Supermysig affär! Kom därifrån med 2 nya tesorter och lite choklad:D Så ikväll ska det drickas te!

Ha en bra kväll!

Jaha..

Ja, vad säger man... Tack för den, kanske!?! Men men, det är som det är...

Det är tur att jag har världens finaste vänner som alltid ställer upp och som muntrar upp mig!

Var i stallet och red förut, det finns inget bättre än en mystur på Moira när humöret inte är det bästa



Har haft en trevlig kväll, så skönt att tänka på lite annat just nu! Slippa vara arg och besviken en stund och bara få skratta och prata lite!

Nu sitter jag i soffan och slökollar på TVn med Mira brevid mig=) Hon är så nöjd när hon får ligga brevid mig i soffan och gosa lite! Världens finaste hund!

Imorgon blir det att åka tidigt till stallet, Moira ska få en genomgång nu när vi har börjat sätta igång henne! Skönt att göra en check och kolla så allt är bra och om hon har några låsningar/spänningar.

Ha en bra kväll!

Snart sovdags

Jobbat i hästbutiken idag, L kom tillbaka efter semestern, men vi var båda två däruppe idag! Är rätt mycket att göra där nu, med alla förberedelser inför 1-årsjubileumet! Kommer bli så roligt! Bla häst- & hundloppis, modevisning, hovslagare som visar varmskoning, massa erbjudanden och höstmarknad i trädgården samtidigt!

Fina Sara och Sally var och handlade idag=) Massa prat och lite skvaller hann vi med oxå;)

Var i stallet och pysslade med Moira efter jobbet, vi rider ca varannan dag nu, lite oftare ibland, men då blir det ganska lugnt. Fast det går stadigt framåt! Hon ska få en genomkoll av en equi-terapeut i veckan, känns skönt att göra det innan vi sätter igång henne ordentligt nu när hon har varit avställd så länge..

Hundarna har haft en ganska lugn dag idag, men ingen av dom verkar lida av det ;) Har varit väldigt tyst och lugnt från dom ikväll, så dom tyckte nog att det var rätt skönt!



Nu är det snart dags för mig att gå och sova, så jag orkar jobba imorgon ;) Ska bara först..

Moira <3









Dagens ridtur på Moira nere vid jobbet. Träning inför 1-årsjubileumet den 24:e!



Dagen efter..

Var på kräftskiva med jobbet igår, sen drog några av oss vidare in till Harrys! Hade jättekul igår och det får man känna av såhär dagen efter;)

Snart blir det en sväng ut till stallet, ska rida upp till jobbet så Moira får kolla läget där lite, så inte allt kommer som en chock när hon ska gå med på modevisningen! Sen tänker jag rida en sväng på stubben! Synd bara att hon inte får galoppera än.. Det är ju det roligaste hon vet, att få racea på stubben!

Sen blir det ihopsläpp med den nya hästen som kommer till stallet.

Ha en bra dag!

RSS 2.0