Torsdag

Tiden går så fort när man har roligt ;) Har inventerat på Ica några dagar nu och ikväll kör vi sista rycket! Lagret är klart, nu är det butiken som gäller! Men ikväll får jag iaf lön för det=) Inventera gratis under praktiktiden=mindre motiverande! Haha

Har pluggat lite under f.m, nu ska jag ut en sväng med Mira innan det är dags att åka till Maxi.

Hoppas ni får en bra dag!



Jag har verkligen världens underbaraste vänner, ni finns alltid där och ni har stöttat mig så mycket nu under min känslomässiga berg-och-dalbana som jag befinner mig i just nu.. Tack för att ni finns <3

Oj Oj!

Det var värst vad det var dåligt med uppdateringar från min sida på sistonde!

Veckan som har varit har gått i stressens och sömnlöshetens teckan, så jag har inte riktigt orkat med..

Förra måndagen var nog den värsta dagen i hela mitt liv, dagen då Moira fick lämna oss.. Jag saknar henne konstant och tårarna rinner när tankarna på henne kommer..

Mira var hos veterinären igår och blev höftledsröntgad och imorgon ska hon in för att kolla patella och ögonlysas. Sen är hon redo för sin valpkull som uppfödaren ska ta på henne!

Nu är jag ute på den andra LIA-perioden, så tiden räcker inte riktigt till för allt jag skulle vilja hinna med.. Jag får försöka lära mig att planera och prioritera tror jag ;) Men det är kul att det händer mycket, det är ingen risk att jag har långtråkigt=)

Nu blir det plugg en stund, analys av Ica Maxi Specials affärsidé =)

Ha en bra kväll!


Ett helt onödigt inlägg

Ledig idag!

Jobbade igår och jobbar hela helgen.

Startade dagen med att ut och springa en runda med Mira och sen träna lite hemma efter det! Skönt att komma igång igen, har legat på latsidan ett tag nu! Måste bara få in det på rutin igen=)

Snart ska vi ut till stallet och mysa med Moira <3


Nu igen

Nu har det varit dåligt med uppdatering igen..

Ställde in bruksträningen idag, fick datumet idag för Moira och kan inte frambringa nog med energi för att ställa mig på planen och träna lydnad just nu.. Mira ligger nedanför soffan i solen som lyser in och sover som en stock, så det verkar inte gå någon nöd på henne iaf!

Fina, fina Moira.. Vi har inte många dagar kvar tillsammans med dig nu.. Även fast det har varit väntat länge och är den enda och bästa utvägen, så är det så sjukt jobbigt just nu..

Tårarna verkar aldrig ta slut

Moira <3

Idag kom beskedet som vi både väntat på och fasat för.. Moira är utdömd.. Tårarna bara rinner och rinner..

På söndag har vi haft Moira i 12 år, önskar att det hade kunnat bli fler år!



Det är helt otroligt hur mycket man kan älska ett djur, det här är helt klart bland det värsta jag har varit med om...

Älskade, älskade Moira <3

Helg!

Nu är ekonomitentan avklarad, nu är det bara att invänta resultatet!

Blev lite lunch med fina tjejer från klassen på Hamnmagasinet efter=) Härligt!

Promenad med Mira efter, blåsigt som fasen men varmt! Sjukt svårt att klä sig nu.. Men jag föredrar helt klart varmt och blåsigt än kallt och blåsigt ;)

Ska iväg och handla lite nu, sen träffa några av tjejerna igen! Myskväll=)

Imorgon kommer Josse <3

Ha en bra kväll!

Måndag

Ledarskap i skolan idag! Väldigt intressant! Ser fram emot lektionen imorgon!

Var ute och gick med Mira och J efter skolan, 9 km kom vi upp i idag! Så skönt med en lång promenad efter en heldag i skolbänken!

För mig blev det ekonomiplugg när jag kom in igen, Mira däremot tyckte det var en strålande idé att busa lite! Knashund ;) Man kan ju tycka att energin inte vore spruta ur henne efter en så lång promenad, men hon höll inte med! Fast det var sista rycket hon körde med då, hon tvärslocknade snart nog :) Nu ligger hon på sina kuddar mellan soffan och väggen och sover som en stock!

Nu sitter jag i soffan och tittar på hockeyn, snart är det sovdags!



Sov gott!

Balkongen

Nu när jag har jobbat i trädgården så kom ju givetvis odlingsinspirationen igen! Den har lyst med sin frånvaro fram tills nu, vilket är ovanligt! Kan även ha varit samtalet som jag fick imorse om lite trädgårdsfrågor som drog igång det hela! Har en känsla av att jag kommer få leka lite trädgårdsmästare här under sommaren och hösten ;)
Nu har ju jag bara en balkong att odla på och inte en hel tomt längre.. Tur balkongen är relativt stor iaf=) Jag har redan bestämt att lite nyttoväxter måste få finnas med, typ tomat och lite kryddor, det är ett måste! Sen då? Det är ju så mycket jag vill ha!
Jag tror att det ska få komma upp en spalje på ena sidan av balkongen, den sidan som det är mest insyn ifrån och det kommer inte skugga något av min härliga kvälls-sol och där får det växa nåt som klänger, har inte bestämt vad än bara.

Skulle vilja ha en blomsterstege, det skulle vara fint! Då får man in lite mer blommor oxå, eller krukor med kryddor i!


Tänk så fint det skulle kunna bli=) Vill ha!

Nya möbler det står oxå på önskelistan!

Fast jag kanske ska börja med att köpa jord till krukorna? ;)

Jobb!

Jobbat 9-16 idag på Ingvaldstorp, i trädgården=) Kul att jobba lite där igen, har inte varit där sen i julas, har bara jobbat i hästbutiken! Var lite förvirrad i början med alla priser och så, men det har gått bra! Duktig som man är ;) Blir jobb där imorgon oxå, sen hem till Nyköping igen!

Kvällen blir lugn, ska fortsätta kurera min förkylning som envist vägrar släppa taget! Men då har man en anledning att köra på en soffa-film-onyttigheter-kväll ;)

Ska försöka få lite pluggande gjort oxå, ekonomitenta på fredag och det är över 1 månad sen vi hade sista lektionen med ekonomi, så lite repetion kommer verkligen behövas! Matte är inte min starka sida..

Ha en toppenhelg!

:´(

Igår kom beskedet som vi har fasat för länge nu.. Även om det var väntat och det bästa för Moira, så är det tungt när man väl står där med pappret i ena handen och Moira i den andra... Det är visserligen inte slutgiltigt än, försäkringsbolaget måste säga sitt också, så än så länge kan man hålla det lite på avstånd.. Det är bara att vänta och se vad dom säger.

Om 9 dagar fyller du 18 år och vi har då haft dig i 12 år. Vem hade kunnat tro att du är samma häst som jag kom hem med?
Den 13/5 2000 var det en mager, rädd och nervös liten krake var det som gick ur hästtransporten i stallet och in i sitt nya hem. Det tog ett tag innan jag fick rida första gången, först var du tvungen att få lite hull på kroppen. Ridningen ja... Herregud va fort du sprang! Jäklar vad jag fick hålla i mig! Men efter några månader så kunde du ju faktiskt skritta en hel ridtur!
Det tog lite mer än 1 år innan mamma red henne första gången, hon ansåg sig väl inte vara tillräckligt självmordsbenägen innan dess ;) Ibland funderar jag på hur du vågade mig rida henne överhuvudtaget! Men vi har ju fått lön för mödan flera gånger om! Världens bästa Moira, helt underbar! Det finns ingen som du! 

Du har gett oss så mycket genom alla år, många av våra bästa minnen är med dig. Tårarna bara rinner när jag tänker på att allt snart kan vara över, att du inte kommer stå där i hagen en dag. Det är för tidigt, du har så mycket kvar att ge, du är så pigg, fräsch och glad jämt. Min fina, underbara Moira <3 Men benet gör ont på dig och det sista vi vill är att du ska lida, du förtjänar bättre än det. Men fan va jobbigt det känns..

           



Världens finaste <3

Here we go again..

Är så trött idag! Har hostat som en dåre hela natten.. Min stackars hals! Tur jag fick redovisningen gjord igår, pratar sämre idag. Låter lite rolig idag! Har gjort några sånna tråkiga måste-samtal nu på morgonen och dom har fått sig ett gott skratt iaf! Haha

Redovisningen igår gick bra iaf! Skönt att ha den första LIA-redovisningen klar, nästa gång komemr det vara enklare. Då vet man vad som ska vara med och man har redan stått själv inför alla tidigare, så då kommer man inte vara lika nervös!


Missar skolan idag, ska snart till veterinärkliniken med Moira.. Hon är halt på det skadade benet, så veterinären vill kika på henne igen.. Får se vad som blir sagt den här gången..




Hundträning

Idag var det dags för brukshundsklubben igen! Har missat två gånger pga tidsbrist och stress.. Men nu var det dags igen! Idag var även Josse och Hedda med och tränade med oss=)

Tränade inkallning, ingångar, ställande under gång och påbörjade läggande under gång. En platsliggning körde vi på slutet oxå.

Mira skötte sig så bra idag! Hon var peppad, pigg och lyssnade jättebra! Inkallningarna var klockrena, hon satt blickstill fram till kommado, då sprang hon fram och gjorde jättefina ingångar! Testade även att ge ett stanna-kommando under ena inkallningen och då tvärstannade hon :D

Ställande och läggande under gång har jag inte tränat på länge med henne, men det gick jättebra! Gjorde lite från grunden och var övertydlig först, men hon fattade direkt vad jag ville! Fortsätter den träningen under veckan och nästa träningspass!

Platsliggandet gick lite sämre, hon ställde sig upp en gång så jag fick gå tillbaka och lägga henne, men sen låg hon snällt efter det. Så långt ifrån henne som jag gick idag har jag nog inte gått förut, så jag gick inte lika långt iväg efter att ja la henne. Men det är bara att träna på=)



Hedda skötte sig oxå jättebra, Josse tyckte det var roligt att träna lite=) Synd bara att det är så långt för henne, så hon kommer inte kunna va med så mycket.. Nån mer gång ville hon vara med iaf!

Nu ska jag ta kväll, skola imorgon! God natt!

RSS 2.0