Vårpromenad

Tog Mira och Hedda och gick på på promenad med M o P och alla hundar! Ser ju ut som ett helt hunddagis när vi kommer med alla ;) Så härligt väder idag, mysigt med en skogspromenad "hemma" på Ericsberg=) Både Mira och jag tyckte det var roligt att slippa asfalten för en stund iaf!



Nu ska jag göra klart min PowerPoint och skriva ner vad som ska vara med i redovisningen i skolan på onsdag! Sen en sväng till stallet och finaste Moira!
Ikväll blir det grillning och ananaspaj till efterrätt! Mumma!

Ha en bra valborg!

Jippi!

Nu är äntligen rapporten inskickad! Så skönt! Nu tar jag helg=) Ikväll låter det som att det blir tacos och bastu med mina fina tjejer, ska bli kul att umgås lite efter den ofrivilliga isoleringen pga pluggandet!

Imorgon kommer Josse och Hedda oxå! Kommer bli en toppenhelg!

Hoppas bara att jag kan gå imorgon och inte är som idag.. Då blir det svårt att ha pumps på sig ;) Kommer nog iof inte vara så snyggt med klänning heller när knäna är uppskrapade och helt blå, liksom ena axeln... Men det blir ett senare problem ;) Tips från coachen förresten: det gör ont när kedjan på cykeln hoppar när man står upp och trampar i uppförsbacke! Undvik att testa det!

Ha en underbar helg!


Välkommna!

Om det är någon av er som känner för att göra färdigt mitt projektarbete för LIAn så är ni varmt välkommna hit! Jag har lessnat på den så att säga ;) Det är inte alls mycket kvar nu, men jag vill inte mer! Min motivation har dragit sin väg...

Försöker motiverar mig med (samtidigt som det iof stressar mig väldigt mycket) att på fredag är det över! Efter fredag slipper jag bry mig om den iaf, då finns det inget jag kan göra åt den!

Hoppas ni har en bra kväll!

Sammanställning pågår

Håller på att sammanställa kundundersökningen som jag och den andra LIA-eleven har gjort under fyra dagar.. Tur att man först gör det jättekrånligt för sig, för att sedan, mitt i allt, komma på ett mycket enklare sätt att göra det på! Blir så trött på mig själv ibland ;)
Men snart är dagens skolarbete över för min del, ikväll är det Alcatraz som gäller! Kanske unnar mig en bit kladdkaka oxå!=)

Imorgon är det praktik, då kommer jag få in enkäten som personalen har fått fylla i, så då blir det mer sammanställning ;) Kul för mig! Haha! Tur det bara är halvdag på praktiken på onsdag och fredag, annars skulle det ha varit (ännu mer) stressigt att hinna få det klart till fredag kl 19, när det ska vara inskickat!

Ha det!




Söndag igen!

Har haft en riktigt bra helg=) Blev några timmars praktik i lördags, sen middag och utgång med fina tjejer! Tack för maten och en jätterolig kväll! Synd på smällen där bara, annars så var det en sjukt rolig kväll! =) Det var precis vad jag behövde!

Idag har det varit plugg och tvättstuga för min del.... Jippi..

Nu blir det snart fika=)

Dålig uppdatering..

Det är lite dåligt med skrivande från min sida... Just nu så lider jag av både tidsbrist och energibrist..

Det är fullt sjå att hinna med praktiken, pluggandet, Mira och andra måsten.. Det som inte är ett måste läggs åt sidan just nu, får ta det en annan gång för annars skulle jag behöva 34 timmar på mitt dygn!

Energi finns det inte mycket av heller.. Blir samma sak där, det som inte är ett måste får vänta.. Något annat orkar jag inte..

Allt krångel, skit, skador hit och dit, tråkiga besked och allt va fan det är just nu tar knäcken på mig och min energi.. Orkar inte mer, vill bara att något ska få ha lite medvind just nu! Är trött på att kämpa med allt hela tiden...

Blev ett lite deppigt inlägg, men så är det just nu..

Tack till alla underbara som hela tiden ställer upp för mig, lyssnar på mig och får mig att tänka på annat! <3




Och så börjar det om...

Igår var det återbesök hos veterinären med Moira och eftersom hon inte var bra i benet efter medicineringen så var vi inställda på att få vår finaste älskling utdömd.. Veterinären sa det sist syrran var där med henne, med tanke på att det nu var det tredje benet hon fick lymphangit i och det har blivit kroniskt i båda bak.

När vi hade kommit dit och vet. kollade på hennes ben så säger han bara;Det där är inte lymphangit, det där är en senskada! Så troligtvis så har Moira lyckats skada en sena i frambenet under tiden hon har stått på Fenylbutazon mot lymphangiten och eftersom det är smärtstillande så har hältan bara visat sig som en liten hälta istället för en så tydlig hälta som är normalt. Igår var hon dock inte halt, varken på rakt eller böjt spår, så nu är hon konvalecent i 2 månader till (igen).
Om hon är hältfri under dessa 2 månader så ska hon sakta börja sättas igång (igen) för att se vad som händer (igen). Om hon blir halt under tiden så ska vi ringa veterinären och då kommer hon bli utdömd, för då har skadan gått åt fel håll och förvärrats..
Den här skadan uppkom troligtvis den dagen som hästarna fick för sig att bryta sig ut ur hagen, det är iaf den mest rimliga förklaringen vi har kunna kommit på..

Jag förstår inte, varför tar det aldrig slut med skador?!?! Hon är så himla pigg, glad och fräsch i övrigt, det är "bara" benen som har strulat för henne och oss. Det är så jä**a tråkigt och jag blir så ledsen när jag tänker på att vi kanske kommer förlora den underbara hästen p.g.a olyckor och otur! Det kommer aldrig någonsin komma en häst till som Moira och tanken på att förlora henne alldeles för tidigt är hemsk, hon har så mycket kvar att ge om benen bara kunde få vara lika fräscha som resten av henne!



Mitt fina, fina hjärta!

Spårning

Igår var jag iväg och tränade lite personspår med Mira. Det var ett tag sen hon spårade sist, så nu tyckte jag att det var dags igen!
Det 1a spåret blev lite för svårt för henne.. Det var lagt ute på ett gärde, där det blåste väldigt mycket och var väldigt blött underlag vilket resulterade i att hon tappade spåret hela tiden och mest snurrade runt.. Så mamma la ett nytt spår åt henne uppe i skogen istället. Det var 2 leksaker i spåret som hon skulle markera, en 90 graders sväng och det gick både lite upp och ner.
Hon tog spåret direkt, spårade i ett ganska högt tempo men utan att rusa och markerade den 1a leksaken (fast hon tog inte upp den) och sen fortsatte hon. När hon kom till 90-graderskurvan så tappade hon spåret, men cirklade fint runt och fick upp det fort igen! Sen kom den 2a leksaken som hon oxå markerade fint (men inte heller tog upp) och efter beröm så fortsatte hon spåret klockrent fram till spårslutet där den sista leksaken låg. När hon markerade den så blev det julafton och hon fick massor av beröm, så den leksaken plockade hon upp och sprang fram till mig med så busade vi massor!

Hon skötte sig exemplariskt i det 2a spåret! Blev väldigt imponerad av henne! Måste verkligen fortsätta spåra med henne, hon tyckte det var jätteroligt!

Sen kom Josse och Hedda igår, snacka om lyckliga hundar när dom såg varanndra! Söta tjejerna! Fast Mira blev lite olycklig förut när Hedda skulle åka iväg med bilen och Mira inte fick följa med.. Men dom ses ju snart igen!



Nu blir det soffhäng resten av kvällen!


Stegräknare

Måste skriva upp en stegräknare på min Att-köpa-lista! Skulle vara kul att veta hur många steg jag går på en dag och min stegräknare har försvunnit..

Är lite mör i mina stackars fötter nu efter 1a veckan på Ica, trodde inte jag skulle bli det, är ju ganska så van att gå mycket i arbetsskor.. Jag hade fel! Hoppas fötterna vänjer sig snart.

Var ute och gick med Mira och J förut, brandholmen runt=) 8 km blev det, väldigt skönt!

Nu klev min bästa Sara innanför dörren <3

Ha en bra kväll!

Upp och ner

Första dagen på LIAn är avklarad! Känns riktigt bra! Verkar vara ett bra gäng att jobba med och jag var verkligen nervös i onödan! Idag har jag varit med och gjort bokretur, packat upp nya varor och sen har vi gått igenom jättemycket olika saker (vilket typ hälften sitter nu, men det kommer med tiden) och sen har det blivit en del småplockande oxå. 




Fick ett väldigt tråkigt och jobbigt besked ikväll... Det var verkligen oväntat och jag har nog inte riktigt tagit in det än.. Nu får vi bara vänta och se vad som sker, dom vet inte så mycket ännu, mer än att det inte ser bra ut... Håller alla mina tummar och tår för dig och för att du ska bli frisk

<3 <3

Träning i spöregn!

Nyss hemkommen från brukshundsklubben. Idag var vi inte jätteengagerade på träningen! Haha! Fy fasen va kallt det var i regnet och blåsten!
Men vi tränade på att sitta och ligga med ordentlig stadga, trotts att det var blött underlag. Mira skötte sig fint i början, sen märkte jag att hon blev lite frusen och lite låg, så då busade vi mer och sen fick det räcka, bara onödigt att bråka med henne, vinner inget på det..

Blev lite fika istället, mycket skönare sysselsättning eb sånhär dag ;)

Nu ligger Mira ihopkrupen till en boll och sover i sin säng. Tog på krafterna fast vi inte körde så hårt=)


Gammal bild, lika trött Mira

God morgon!

Sista dagen på långhelgen firas med tvättstuga och LIA-förberedelser! Börjar bli lite nervös inför imorgon! Men jag tror att det kommer gå bra, känns roligt att få komma ut på praktik=)

Blir en promenad med Mira och C sen, hoppas solen stannar kvar så länge, börjar komma in lite tråkiga moln.. I ena fönstret är det klarblå himmel och strålande sol, i de andra fönstrena gråa, trista moln.. Man kan ju undra vilket fönster jag föredrar att titta ut genom ;)

Ha en bra dag!

Finaste

Var hos Moira och Majha idag med mamma, Josse har ju åkt iväg på roligheter, så då tog vi hand om hästarna idag=) Mysigt att få pyssla lite med dom!


Lilla Pysen i bakrunden oxå=)



Världens finaste <3 ( I en konstig vinkel eller nåt,jag vet..Men hon är finast ändå!)

Glad Påsk!

Nu är jag på plats iaf!


Helg!

Tentan är avklarad! Nu tar jag helg, underbart!



Återupptar pluggandet på tisdag, inte en sekund innan dess ;)

Gårdagens träning

Igår var det lydnadsträning på brukshundsklubben igen! Vet inte riktigt vad vi roade oss med igår, hela gruppen var lite ofokuserade och flummade mest runt! Haha! Roligt hade vi iaf ;)
Mira och jag tränade vidare med fotgående, ingångar, tomte-steg och inkallningar. Hon skötte sig bra, speciellt med tanke på hur okoncentrerad jag var efter att ha pluggat som en dåre hela dagen.. Även platsliggningen gick bra, men jag har inte vågat ha henne lös under den än.
Nästa vecka tänkte jag ta platsliggningen i spårlina, så jag kan gå iväg längre från henne, sen törs jag nog ha henne lös=) Har även varit lite feg vid inkallningarna när hon är lös, går inte så långt från henne då, men hon sköter sig jättebra så det är nog dags att jag börjar lita lite mer på henne nu igen!

Så i veckan är det bara att träna vidare=)


Aprilväder..

Nyss snöade det, nu strålar solen! Helknepigt! Inte konstigt att man är förkyld!

Redovisningen idag gick bra, sä skönt! Nu taggar vi för tentan på onsdag!

Ska ut och gå med Mira snart, vi ska träna lite tomte-steg och ingångar tänkte jag, så vi är redo för lydnaden imorgon=)




Sen ska vi möta upp L, idag är det middag hos J=) Trevligt att bli bjuden på middag!

Ha en bra kväll =)


Trött!

Trött, tröttare, tröttast, Johanna..

Är lite småtrött idag.. Fast det är det värt, sjukt rolig kväll igår!

Gruppen var här förut, vi har gått igenom allt inför imorgon! Ska läsa på om mitt nu inför redovisningen.. Går bara så sakta att plugga idag kan jag lova, läser samma stycke typ 4 ggr och ingenting fastnar idag! Är inte så nervös ändå, kan ju texten utantill nästan, är bara nervös i onödan bara för att det är en muntlig redovisning inför klassen!

Plugga en stund till, sen blir det slappar-söndag i soffan! Lagom ansträngande idag!

RSS 2.0