KaffeKaffeKaffe

Tack och lov för att det finns kaffe när energin är som bortblåst och man måste plugga! Blir några koppar på en dag ;) Jag som knappt drack kaffe förut, men det kan jag lova att jag gör nu mera!

Blev en härlig långpromenad med Mira och J förut i blåsten.. Skönt att det hade slutat snöa iaf! Vi var nog ute i nästan 1,5 timme iaf, lite duktiga kände vi oss efter!



Nu ska jag läsa en stund till tentan (och dricka lite mer kaffe), sen göra mig iordning för kvällens Viärklaramedprojektet-middag med gruppen!


Snö..

Usch va tråkigt det var när jag vaknade och tittade ut och hela världen var vit.. Inte ens Mira tyckte det var roligt när vi gick ut på morgonpromenaden.. Förhoppningsvis så ligger det inte kvar så länge!

Hade en härlig kväll igår som spenderades med J, vi käkade lite mat (jag gjorde kött! Som blev riktigt bra! Blir nästan lite imponerad av mig själv! Haha), drack lite vin och sen var vi ju tvungna att kolla på premiären på Let´s Dance! Blir lite imponerad av dom som dansar, att dom lär sig allt på bara några dagar!


Bild lånad från http://anton.letsdance.blogg.tv4.se/

Ikväll är vi några från klassen som ska ut och äta, kommer nog bli en rolig kväll! Först ska vi träffas hos J, sen ner på stan=)

Nu ska jag läsa en stund till inför tentan, sen är det bara att pälsa på sig (blä...) och gå ut på promenad med Mira! Vi kommer ju se ut som snögubbar när vi kommer hem igen ;) Tur det inte är så kallt iaf, får se det positiva i det hela! Vi måste ju träna på våra tomte-steg! Har tränat inne i köket, men det är ju så mycket saker överallt! Träningsytan inomhus har minskat drastiskt efter flytten, så det är utomhus som gäller för oss nu!

Hoppas ni får en bra dag!

Yeeeees!

Rapporten är inskickad! Så skönt att den är klar! Nu är det bara att läsa på inför redovisningen på måndag!

Var och handlade med J efter skolan, sen blev det lite te och massa prat. Skön eftermiddag! Fast vilket knepigt väder det har varit idag.. Sol och spöregn om varannat! Det är bara snön som har saknats.. Fast det låter som den ska dyka upp i helgen.. Blä! Nu är det ju vår, då vill man inte ha mer snö!

Nästa vecka blev visst slapp i skolan, vi blev visst lediga både tisdag och torsdag nästa vecka, så på tisdag hinner jag läsa igenom en sista gång till tentan på onsdag! Skönt! På torsdagen är det tänkt att vi ska hinna förbereda det sista inför LIAn som börjar nästa tisdag! Fasen va fort tiden går!

"Lediga" imorgon, då ska det läsas till redovisningen och tentan och så tänkte jag hinna träna Mira lite, måste ju träna på det vi lär oss på bruks!


Bilden är tagen förra sommaren på Åland, kvällsutsikten från stugan=) Längtar till sommaren!

Huvudvärk delux

Har legat i soffan och sovit nästan hela dagen.. Fy fasen vilken huvudvärk jag har idag.. Mira har legat på kuddarna nedanför soffan nästan hela dagen och hållt mig sällskap <3

Pluggade lite i förmiddags, men jag gav snart upp.. Får ta igen det i helgen, tenta på onsdag!

Nu tänker jag krypa ner under min filt igen, så jag är pigg imorgon när vi har grupparbete igen!

Ha det gott!

Bruks

Nu har jag och Mira kommit hem från första lydnadsträningen på bruks! Har en mycket trött hund vid mina fötter, men jag kan ju inte påstå att jag är jättepigg nu heller!



Det gick bra idag! Är väldigt nöjd med henne=) Idag var vi ca 10 st som tränade, med en väldigt blandad kunskapsnivå, men alla hjälper alla och det kändes som en bra grupp! 
Vi tränade fotgående, inkallning, position och så körde vi en platsliggning. Fast då fick Mira ligga kopplad så gick jag bara iväg koppellängden, men hon låg stilla och tyst i 2 minuter! Duktiga tjejen! 
Jag fick tips om att träna "tomte-steg" (d.v.s att jag ska ta pyttesmå steg åt olika håll och hon hela tiden ska följa efter, sittandes på rumpan) med Mira när jag tränar fot, så hon håller positionen och ögonkontakten, så det ska vi träna i veckan.

Nu är jag trött efter några timmar i skolan, härlig promenad till hamnen med J och sen hundträning, så nu tänker jag krypa ner i soffan!

Ha en bra kväll!

Söndag igen!

Nyss inkommen efter en kvällpromenad i hamnen, kändes välbehövt efter allt fika i helgen ;)

Har varit på möte på brukshundsklubben i e.m, om träningsgrupperna i lydnad. Så på tisdag drar lydnadsträningarna igång för oss! Skönt att komma igång igen! Sen blir det nog spårning på lördag oxå, måste bara inhandla en spårlina ;)


Glad Mira tränar fotgående!

Sovdags snart, så jag orkar upp till skolan imorgon=)


Bra start på helgen!

Blev en oplanerad utgång igår med Sara! En väldigt konstig, men sjukt rolig kväll blev det!

Upp imorse, ut med Mira i det härliga vädret (+12,5 i skuggan när jag gick upp!), sen var det bara att packa lite och göra mig klar, snart kommer åker vi (familjen) hem till Josse för att fira hennes födelsedag! <3 Jag och Mira blir kvar där tills imorgon, åker hem med andra halvan av familjen:)

Det enda tråkiga nu är att Moiras ben har blivit sämre..Så nu vill jag passa på att träffa henne så mycket som möjligt.. Det känns fruktansvärt, men vi hoppas fortfarande på att det vänder... <3 Moira <3

Ikväll blir det lite grillning och kanske en liten öl i solen ;) Får passa på nu när jag bor i lägenhet och inte kan grilla hemma!

Nu ska jag fixa det sista, snart kommer lillebror=)

Ha en underbar helg!


Finaste Moira under en ridtur i höstas=)

Bakar

Bakar... Det går sådär... Får nog göra om och göra rätt imorgon... Är visst väldigt komplicerat att baka kakor! Muttermutter...

Plugg

Ska snart ner till skolan och möta upp gruppen, grupparbete hela dagen! Tråkigt att sitta inne en sånhär dag, vi får nog ta täta raster tror jag;) Får bli en lååång promenad i solen när jag kommer hem sen!

Hoppas ni alla får en underbar dag!






Tack för att du återigen bevisade för mig att mitt beslut var helt rätt! Undrar om du någonsin kommer förändras? Jag tvivlar...

Härlig promenad!

Var ute och gick en långpromenad med Mira idag, helt underbart att kunna gå i bara tröja och njuta av värmen! Vi gick ner till hamnen och jag kan ju lova att jag inte var den enda nyköpingsbon som hade den idéen idag;)







Blev en kvällspromenad med Sara & Co oxå=) Sen var det inga problem att klippa Miras klor ;) Nu ligger hon i sin Bia-bädd och sover som en stock!

Nu blir det soffhäng och film!

=)

Vad härligt det är att vakna innan klockan ringer, känna sig utsövd och solen lyser! Kan ju inte få en bättre start på dagen!

Har varit nere i tvättstugan och sen blev det en promenad med Mira, så skönt ute! Nu ska jag snart äta frukost, väntar på att äggen ska koka färdigt bara.

Idag blir det tenta-plugg, lite grupparbete (fast utan gruppen) och ett besök till Ica Maxi och gå igenom tider och sådant till LIAn=) Sen tänker jag även passa på att ta en långpromenad med Mira ner till hamnen och njuta av vädret!

Ha en underbar dag!


Bild från förra året på en blöt och skitig, men glad och nöjd Mira=)

Knashunden

Min hund är ju inte riktigt som alla andra hundar=P När jag går hemifrån så går Mira in och lägger sig i duschen och sover tills jag kommer hem igen. Så nu mera får jag bädda åt henne där när hon ska vara själv.. Knasboll!



Tur hon är söt min lilla pärla!

Helgen som gick

Har haft en jättebra helg i Katrineholm! Synd bara att helgerna går så rackarns fort!

Det gick jättebra med Mira hos veterinären i fredags, trodde hon skulle bråka mer när blodet skulle tas ur benet, men hon skötte sig fint! Duktiga tjejen=)

Var ute i stallet och myste med Moira i fredags oxå! Borstade, friserade och bara gosade=) Finaste tjejen! Benet såg skapligt bra ut, så vi håller alla tummar för att det fortsätter bli bättre nu!

I lördags var det jobb, sen hem och göra sig iordning! Det var ju St Patricks day och det skulle ju självklart firas! Det blev en sjukt lyckad kväll hemma hos M o D med mat (årets första grillning för min del!), dansande, prat och sjukt mycket skrattande!

I söndags var det jobb igen! Var rätt lugnt, men det brukar bli så helgen innan löning.. Efter det så blev det soffhäng och film med gänget innan det var dags att hämta upp ett släp så jag kunde få med min soffa till Nyköping. Så nu är rätt soffa på plats!

Snart kommer J, då ska vi gå igenom lite intervju-frågor, sen ska vi åka bort till Willy´s och intervjua deras butikschef, det är en del i projektarbetet som vi påbörjar idag!

Ha en bra dag!


Veterinärbesök

Idag ska Mira till veterinären (smådjurskliniken i Katrineholm) och ta blodprov! Misstänker att Mira inte kommer vara helt nöjd med att dom ska ta ett rör med blod ur hennes ben ;) Hon ska vWd-testas idag, det måste alla kooikrar göras innan dom ska in i aveln. Sen ska hon även ögonlysas, höftledsröntgas och patella-undersökas, men det tar vi en annan dag=) Vi tar lite i taget.

Ha en bra fredag!


Dagarna rullar på!

Hinner inte riktigt med känner jag! Snart har jag gått 3 veckor i skolan! Det känns som jag har gått hur länge som helst nu, samtidigt som det känns som det var igår jag började! Men det är riktigt kul, trivs jättebra och klassen är toppen!

Vi började med ledarskap idag, vi fick massa olika frågeställningar och disskuterade mycket, väldigt intressant! Imorgon fortsätter vi, sen på fredag har vi eget arbete=) På måndag börjar vårat 2 veckors projekt! Spännande!

Imorgon har klassen bokats in på Cocktails ´n Dreams, klassfest! Kommer bli så roligt! Äta, dricka lite (eller nåt sånt=P ) och leka lekar så vi lär känna varann lite mer! Och så vi får skämma ut oss lite;)

På fredag ska Mira till veterinären oxå, kan ju bli spännande det med;)

I helgen blir det jobb på Ingvaldstorps Häst & Fritid (smygreklam,haha) och så ska vi nog fira St Patricks Day på lördag! Har lyckats dubbelboka mig på lördag så jag får se hur jag löser det!

Mira var ute på långpromenad med sin doggy-walker och hennes hundar idag=) Första gången hon tog med sig dom när hon går själv med Mira, men det hade gått jättebra! Duktiga vovvar=)

Enda molnet på himlen nu är Moira och hennes ben... Nu håller vi alla tummar och tår för att medicinen hjälper på dom här 3 veckorna! <3

Nu ska jag läsa igenom kompendiet vi fick idag, sen tänker jag sjunka ner i soffan!

Ha en bra kväll



Mmmm, Marabou

Testade Marabou Black idag, jag är visst lite efter! Fast det är väl som vanligt ;)
Jag älskar den! Choklad och lakrits, de bästa godisarna som finns, ihop! Det är ju sååå synd att den bara finns i 200 gramskakor...Not! Godisråttan Johanna är glad, för då finns det ju inget alternativ;) Hoppas hoppas dom kommer behålla den i sortimentet! Annars är det bäst att jag börjar bunkra upp nu!

Idag kände jag att det var dags för att knyta på sig löparskorna igen=) +16 grader och strålande sol, då finns det inga ursäkter längre.. Det gick sakta,sakta och bitvis var det lite tungt, trodde inte jag skulle ha tappat så mycket kondis med tanke på hur mycket jag går och cyklar, men det hade jag visst gjort.. Fast då kan det ju bara gå bättre nästa gång!

Pluggningen ikväll blev lite åtsidosatt... Fick ett tråkigt besked under kvällen och kan inte riktigt samla tankarna för att plugga till en tenta som ligger 4 veckor bort just nu... Nu väntar jag bara på morgondagen och en uppdatering på vad som kommer att hända... Just nu känns det inte som vi kommer få det svar som vi vill höra... Håller alla tummar och tår för det bästa..

Nu tänker jag krypa ner i soffan under en filt med en kopp te och bara vara, energin försvann nu..

Ta hand om er!



Nävsjön

Blev en promenad runt Nävsjön igår! Det är ca 8 km att gå runt och det är så fint där! Det kommer vi garanterat göra om snart igen=)
Igår var det inga andra ute och gick, så hundarna kunde springa lösa och busa av sig lite! Det tyckte asfalts-barnet Mira var väldigt roligt=P






Nu ska jag borra ner näsan i mina moms/marginal/kostnads-uträkningar en stund. Lite genomgång inför veckan och tentan som kommer! Jag hoppas det känns lika bra i veckan, just nu så fattar jag ju verkligen vad det är jag räknar och det hör inte till vanligheterna när det kommer till mig och matte!

Sen får det nog bli en promenad i det härliga vädret! Eller om jag kanske slår på stort och springer istället, förkylningen är så gott som borta nu så det är nog dags att komma igång med springandet igen! Får se hur det blir.

Ha en bra dag och njut av solen!


Träning på bruks

Idag blev det lite lydnadsträning på brukshundsklubben efter skolan! Det var ett tag sen vi var där, men Mira skötte sig riktigt fint! Hon ville inte riktigt busa och kampa som hon brukar göra, men jag fick igång henne och hon var fokuserad och peppad! Trots mycket störning av lukter, andra hundar, folk m.m!
Vi tränade platsliggning, fotgående, stanna och inkallning.
Fotgåendet skötte hon klockrent, så duktig!
Första platsliggningen reste hon sig upp en gång, men jag behövde bara säga till henne att lägga sig igen sen låg hon kvar. Andra platsliggningen låg hon helt still i 2 minuter, men jag stog bara på 2 meters håll så jag kunde vara snabb fram om hon hade rest sig. Kändes bäst så när vi inte har tränat det på hela vintern.
Stanna gick oxå bra, men jag körde bara att jag satte henne vid sidan, gick iväg 10-12 meter och gick tillbaka till henne efter en stund, då hon gärna vill lyfta rumpan när vi tränar stanna.
Inkallningen gick jättebra! Hon kom snabbt och gjorde fina ingångar och satte sig fot direkt!
Var stolt över min vovve idag=)


Har bakat lite kolakakor och hallon/blåbärskakor ikväll=) Har bara provsmakat några;) Dom var klart godkända! In med dom i frysen, så har jag något att bjuda på när jag får fikagäster=)

Ikväll blir det lugnt, efter dagens mattelektion så har energin tagit slut. Får ta tag i skolböckerna imorgon igen! Då blir det mer %-räkning och lite branchkunskap!

Ha en bra kväll!


Jag borde egentligen..

...plugga.. Motivationen rymde ut genom dörren ikväll! Satt några timmar igårkväll efter skolan, men idag flyter det inte lika lätt.. Fast samtidigt så är det ju ingen som ska vara klart imorgon, så det får nog vara för ikväll.. Vi påbörjade projektarbetet idag, så det har varit lite snurrigt och rörigt under e.m i skolan, så det är väl ingen energi kvar nu!? På f.m hade vi föreläsning av Mårten som är Ica-handlare här i Nyköping, riktigt intressant! Han var väldigt duktig och vi lärde oss en hel del!

Var ute och gick i nästan 1,5 timme förut med Jessica och Mira i det härliga vädret! Skönt att komma ut efter att ha varit instängd i ett klassrum hela dagen, är ju inte riktigt van att sitta still inne så många timmar varje dag längre=P Vi gick bort till Gumsbacken idag under våran stadsvandring=)

 
Lindbacke på håll. Där har man busat med hästarna några gånger ;)

Nu tänker jag däcka i soffan, har inte haft en lugn kväll sen...hmm...sen jag flyttade till Nyköping tror jag=P Men det är så roligt att vara på hemmaplan igen!

Ha en bra kväll!


Plugg

Koncept, Marknadsandelar, Ica-handlarna vs. Kooperativet, Dagligvaruhandel och Fackhandel... Nu börjar det bli lite snurrigt i mitt huvud efter X antal timmars pluggande och kaffedrickande! Nu tar jag kväll! Imorgon har vi gästföreläsning, kommer bli väldigt intressant! 

Snart kommer Sara igen, då blir det nog en kvällspromenad med hundarna. Om vi orkar vill säga, vi är lite trötta och slitna båda två idag! Konstigt.. ;) Fast det är väl då det behövs en långpromenad i kylan, så man piggnar till lite?!

Mira är iaf väldigt peppad på en promenad! Not! Hon har varit barnvakt med mig en stund idag, så hon ligger helt utslagen i sin säng nu!


Visserligen en gammal bild på Mira, men samma aktivitetsnivå ;)

Ha en skön kväll!

Vårkänslor!



Från i fredags när jag och Mira var på promenad!

Snart kommer Mira hem efter att ha varit på kollo hos mamma hela helgen=)

Har haft en toppenhelg, även om den inte riktigt blev som planerad! Men så blir det ibland..

Nu ska jag ner i tvättstugan.. Jippi..

LIA

Idag hittade jag en LIA-plats att spendera 17 veckor på! LIA är Lärande I Arbete, det är det arbetsplatsbaserade delen av min utbildning. Skönt att det är gjort, kommer bli hårt tryck på dom platser som finns i Nyköping..


Bild lånad från www.ica.se
Här ska jag vara mina 5 LIA-perioder! På Ica Maxi Special, det är avdelningarna hemmet, konfektion, media och fritid. Kommer bli väldigt spännande, känns väldigt stort just nu att man ska få så mycket ansvar och svåra uppgifter direkt! Men det är ju allt det jag är där för att lära mig ;)

Nu tar jag en liten plugg-paus, sitter och läser igenom alla papper vi har fått i veckan och har börjat på några uppgifter vi har fått. Första tentan är om 4 veckor och om mindre än 2 veckor ska vi börja på ett stort projekt, kommer bli intensivt! Vi kommer ju inte ha långtråkigt iaf ;)

Ska plugga en stund till, sen blir det en promenad med Mira i solen! Hon ska hem till mamma ikväll på kollo, jag ska jobba hela e.m/kvällen på Rosvalla. Melodifestivalen går i Nyköping imorgon och ikväll är det genrep och jag ska jobba där då:) Roligt roligt!

Ha en bra dag!

RSS 2.0