Bonde-kväll!

Bonde-kväll med lite pepparkakor och julmust!

Gick en promenad med Josse och hundarna förut. Lovade Josse att vi skulle gå ut när hon kom hem från jobbet och Mira var bara lite frustrerad innan vi kom iväg ;) Har ju bakat, tvättat, diskat och pysslat hela dagen, så hon var lite rastlös! Men nu ligger dom och sover gott iaf=)

Gjorde Flygande Jacob och ris till middag idag, smaskens! Det var länge sen och Josse har bett om det ett tag, så nu fick hon det=)

Snart ska vi ut till stallet och kvällsfodra hästarna.. Inte så roligt, men va gör man inte för dom små liven?=)


Bullbak

Har bakat saffransbullar med vanilj under f.m! Känner mig nästan lite duktig! ( Iaf om jag gömmer dom bullarna som blev brända :P ) Dom blev jättegoda mina bullar! Surt att jag inte får äta upp dom än bara^^


Årets glögg

Köpte årets blossaglögg idag =)



Men jag har inte provsmakat den än..


Årets glögg

Köpte årets blossaglögg idag =)



Men jag har inte provsmakat den än..


Måndag igen!

Tiden går så fort, jag hinner ju knappt med!

I lördags var jag med jobbet på julbord=) Vi var på Julita Värdshus och åt i år, maten var väldigt god, jättetrevlig personal och mysigt värdshus! Helt klart godkänt!

Efter julbordet blev det Harry´s i Katrineholm, dom hade rockabillykväll! Massor med folk och asbra band! Eller 2 av 3 band var bra iaf;)

Igår blev det dock inte mycket gjort=P Var liiite sliten! Haha! Men adventsljusstakarna och julgardinerna i köket kom på plats iaf! Fast jag kan ju inte påstå att jag har fått mer julkänsla iaf, storm och regn igår när allt kom fram och nu är det sol och 6+grader!

Var ute och red med Mathilda förut, nu är äntligen Moira tillbaka i sitt gamla jag! Hon är pigg, framåt och lite fjantig;) Världens bästa!

Tog hundarna och gick upp i skogen när jag kom hem, lika bra att göra allt när man är igång! Mira fick springa lös när vi kom in i skogen och det märktes verkligen att hon har gått mycket kopplad på sistonde! Jäklar vad hon sprang! Hon är snabb min lilla vovve! Men hon kom snällt när jag ropade in henne=) Så nu har jag två mycket trötta hundar här hemma.

Nu är det bara snabeldraken som ska rastas oxå...


Fredagsmys

Fredagsmys med världens bästa syster nu <3

Pizza, Idol, Cola, Xider, godis och chips! Svullande på hög nivå;) Bra avslut på dagen efter att ha legat däckad med huvudvärk nästan hela dagen..

Hundarna ligger vid våra fötter och myser dom oxå=)

Ha en bra kväll!

Skönt!

Har 3 hundar som ligger helt utslagna och sover efter en promenad i blåsten med Malin och hennes hundar!

Ibland krävs det inte mycket=)

Fina Moira!

Josse hade gymnastikridning för mig och Moira idag. Jag fick sitta utan stigbyglar och tyglar på Moira medans Josse longerade! När Josse tyckte att vi båda var uppmjukade (eller så var det så att Moira kanske var lite väl pigg=P ) fick jag lov att ta tyglarna igen! Jobbade henne i både skritt och trav. Fina, fina Moira, så bra hon gick idag! Pigg och framåt, men ändå mjuk och avslappnad=) 

Provade att rida i "nya" sadeln idag. Har fått låna en allroundsadel som vi ska testa. Ska be en i stallet kolla den i helgen och se om den ligger bra, lika bra att låta någon kika! 

Sara och Erik åkte just, dom har varit här och lämnat av Sally, ska vara hundvakt några dagar. Nu ligger hon på köksgolvet och stirrar på ytterdörren ;)

Nu blir det film! 

Morgonmänniska?

Jag har alltid varit en morgonmänniska, gått upp direkt när alarmet har ringt på morgonen och varit ganska pigg. Men inte nu längre! Fy fasen va trött jag är! Innan kl 9 är jag ju knappt en människa!

Inte för att vädret gör det lättare att komma upp heller, grått, kallt och lite småregn..

Jag måste nog börja dricka mer kaffe!


Vill inte!

Såg nu när jag var ute med hundarna att några av mina grannar (och även i hus längre iväg) redan har tänt sina adventsljusstakar... För en som mig, som knappt än har accepterat att sommaren precis är över så känns detta väldigt deprimerande! Visst, det är jättemysigt med ljusstakar i alla fönster, utebelysning och sånt, men jag vill inte ha vinter och jul ännu! Jag vill ha mer sommar! Jag får väl snällt ställa fram mina adventsstakar på söndag... Även om jag hellre skulle vilja att det är juli istället för jul..

Bilden är tagen 3 december förra året. Tror ni vi har såhär mycket snö om 10 dagar?


Nu måste man ju börja planera inför julen och få ångest om hur man ska fira nyår! Köpa julklappar, jag kommer inte så långt med bara 1 julklapp.. Hitta en nyårsklänning, vilket jag iof redan har gjort men jag brukar ha en förmåga att ångra mig några gånger innan nyår väl kommer! Speciellt om man inte vet vad man ska göra innan man köper klänningen=P Omständigt detdär! Sen är det ju alltid den stora frågan, Vad fasen ska man göra på nyår då?!?! Just nu är det visst kryssning det pratas om! kanske kan vara kul!? Har aldrig varit på nyårskryssning förut, så det kanske är dags för det nu?



Tröttmössa

Hade satt alarmet på 8 idag, för att jag skulle komma upp någongång.. Gick väl sådär att gå upp då, gick upp kl 9 istället! Skönt att dra sig lite! Fick sms av Malin som frågade om jag inte skulle med ut till stallet, 30 min senare. Blev lite stressigt där en stund;)

Efter att vi väl lyckats få in våra 3 hästar i stallet (va lite trångt ett tag), få iordning oss, hästarna och ta sig upp på dom (vilket inte är helt lätt när man är klädd som en michelingubbe), så kom vi iväg! Blev "lilla rundan" idag, den tar väl 40 minuter eller så. Hästarna skötte sig jättebra när vi gick förbi skogsmaskiner som fällde träd precis brevid oss och gubben som kom på cykel var inte heller så farlig, men spökena i skogen var Valle lite skeptiskt till ett tag! Men då vakande Malin till liv iaf;)

Idag kände jag verkligen igen gamla vanliga Moira! Hon trampade på ordentligt, hon blev piggare när jag kortade tygeln, hon ville inte alls ligga sist och låg på i traven! Nu vekar vi ha fått en bra balans på foderstaten iaf=)

Jag och Moira på Ingvaldstorp i somras

Har ätit lunch nu, ska vika lite tvätt och starta en ny maskin.. Sen är det hundarnas tur att få sitt! Eller, jag tror nog att jag ska ut och springa, så då får Hedda vilodag. Annars blir hon så sur på mig! Mira tycker att det är roligt att springa, Hedda föredrar myspromenader..

Ha en bra dag!

Hösten har verkligen kommit..

Nu kan jag inte ignorera det längre.. Hösten verkar inte ge med sig och ge plats åt mer sommar.. Utan det är långkalsonger, halsduk, mössa, vantar, tofflor, fleecetröja (som jag iof älskar att ha på mig) och kängor som har fått ta plats härhemma.. Vill ha shorts och ballerinaskor igen!

Gick en promenad med hundarna tidigare idag. Gick upp på grusvägen som går upp så man ser sjön nedanför, en supermysig väg! I vanliga fall.. Idag såg jag ju knappt över till andra sidan eftersom det var så dimmigt! Man blir så ruggig av det här vädret! Sen är det så svårt att klä sig, för man håller ju på att frysa ihjäl precis när man går ut, men efter att ha gått en stund så blir det ju jättevarmt!

Josse tycker oxå att det är kallt nu, så Hedda har fått (yttligare) ett vintertäcke! Ett rosarutigt jättegulligt!Så Hedda har lite täcken på lager nu ;)

Var inne och veckohandlade förut, skönt att det är över för en stund iaf!

Blev risgrynsgröt och nybakade frallor till middag! Mumma! Lite påminnelse inför den stundande julen!

Nu tänker jag göra iordning lite glögg och äta pepparkakor=)

Lilla Mira

Gick en promenad med hundarna förut, sen åkte jag ut till stallet. Tog en skrittur barbacka på Moira! Mys!

Jag har återigen insett att Mira är knäpp! Nu far hon runt som en tok i huset med en leksak i munnen ( en sködpadda med väldigt stora ben och liten kropp, ser jätteroligt ut med dom där 4 benen som spretar åt alla håll!) Hon morrar och gruffar, kastar leksaken runt sig, gör rävhopp på leksaken, springer runt och gör sig till, kommer och försöker få mig att ta leksaken och sen springer iväg innan och bara har allmänt fnatt! Lilla knashunden! <3

Fast nu har hon nog fått ur sig lite energi, nu tvärslockande hon på min ena fot=)



Nu tänker jag sätta igång en kanna med kaffe och laga lite mat!


Vilken härlig helg!

Jag har haft så sjukt roligt i helgen med mina bästa tjejer! Var hos Alex med familj först, sen fick även Sara och Erik ett litet besök;) Vi spelade Guitar Hero och RockBand och jag är tydligen lite efter med såntdär, för jag har aldrig spelat nåt av dom förut :O Men fy fasen va kul det var! Sara rockade järnet med sina trummor! Var bara att hålla sig ur vägen;)

Jag och Josse åkte ut till V för att promenera hennes hästar igår. Eller... Josse gick med Majha iallafall, jag och V blev rastade av Parodi och Pysen! Pigga små rackare dom där shettisarna;)

Åkte ut till Moira direkt efter, nu är man glad att det finns ridhus! Kolmörkt och regn... Så vi longerade henne, vi ville se hur hon såg ut i traven och så fick hon även galoppera lite! Hon försökte bocka och ha sig, men det gick inte så bra! Hahah! Sen la jag ner 3 bommar som hon fick trava över. Törs nog påstå att vi hade en väldigt nöjd häst efter! Hon gillar inte att hon aldrig får busa..

Nu blir det lite frukost, sen en promenad med hundarna. Stallet efter det tror jag, har inte bestämt mig än..

Ha en bra dag!


Nyköping

Har spenderat 2 dagar hos fina Alex=) Massa prat, kaffe, barn, lite vin och massvis med skratt! Lovely!

Sitter hos mamma med en kaffekopp i ena handen och en sockerkaksbit i andra! Bra att komma hem ibland;)

Hoppas min fina Sara har tid att träffas något sen, måste ju passa på när man är nere!

Har ni passat på att vara ute och få lite sol på er idag? Är ju helt underbart väder idag! Njuuut!


Undrar om Mira har drivit Josse till vansinne än?;)

Yey!

Åker snart till Nyköping och kommer hem en annan dag!

Ska äntligen träffa min finaste Alex, det är på tok för länge sen sist! Så vi har massor att ta igen nu;)

Förhoppningsvis så kommer jag få träffa min bästa Sara oxå!

Ni är underbara tjejer! <3 

Hundpromenad!

Har varit ute och gått med Mira och Hedda i en timme, verkar som jag lyckades klämma in den timmen som det var soligt idag! Härligt att man lyckas få till det så!




Snyggaste Mira är i farten ;)


Kall morgon!

Det var kallt ute idag när jag och hundarna gick ut, men det är så fint solen speglar sig i frosten!







Nu blir det frukost, sen en sväng till stallet!


After eight-kladdkaka

Har bakat after eight-kladdkaka till mig och Josse=) Inte för att vi har fått i oss hela, men det ska vi nog hinna med innan den blir dålig ;)



Om nån blir sugen på att testa, så kan jag ju vara snäll o lägga ut receptet ;)

100 g smör eller margarin
100 g mintchokladkakor, tex after eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl kakao
1 ½ tsk bakpulver

Glasyr
150 g mintchokladkakor, tex after eight

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret.
Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smör/choklad-blandningen. Rör om noga.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor.
Grädda i ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så de täcker hela toppen.
Låt stelna och ta sedan bort försiktigt bort formens kant.
Förvara svalt.

Enjoy!

Moira

Nyss hemkommen efter en jättemysig ridtur i solskenet på världens finaste Moira!



Sitter och laddar för att baka en after eight-kladdkaka =) Lika bra att passa på när det finns after eight hemma ;)

Vissa dagar

Vissa dagar känns det som det bara går upp och ner hela tiden och att det inte finns något slut på det hela..


Dagens hundträning

Efter att ha vänt upp-och-ner på halva huset för att hitta en klicker, fyllt fickorna med frolic, letat fram Miras favorit-leksak och klätt mig som att det var midvinter, så var jag redo för lite lydnadsträning med Mira! Den enda som inte var peppad för den idén var Mira... Hon tyckte det var en helt meningslös idé med lydnadsträning idag.. Så det fick bli en hel del lek och bus för att tagga till henne.

Började med att köra lite inkallning, men jag övergick till att träna ingångar. Hon kom fint när jag kallade på henne, men hon ville bara sätta sig på tvären, så då koncentrerade vi oss på det istället.

Fotgåendet gick inte alls bra när vi var ute på planen (gärdet bakom huset), hon gick ett steg för långt bak, men hon hade ögonkontakt iaf. Så det blev väldigt korta pass och sen avslutade jag när hon gick där hon skulle.

Gick tillbaka hem och hämtade Hedda oxå, sen blev det en mys-promenad istället. Dom fick fjanta runt en liten stund, sen testade jag att köra lite fotgående igen. Mu gick det mycket bättre, Mira gick på rätt plats, fin ögonkontakt och energisk i rörelserna! Hon hade järnkoll på mig och reagerade direkt om jag gjorde halt eller började springa! Hon är duktig när hon vill ;)
Hedda är jätteduktig på fotgåendet, men hon är så liten att hon har svårt att ha ögonkontakt om hon inte går lite för långt ut ifrån mig. Men jag låter henne gå där, det är inget att bråka med henne om! Hon blir så glad när hon får vara med och träna och få visa hur duktig hon är=)

Tränade lite stanna när dom sprang lösa, det funkade jättebra!

Så även om träningen inte startade så bra, så var jag nöjd när jag kom hem efter promenaden!


Lördag

Var på Ökna med Josse och Thorsten idag! Kul att träffa lite gamla lärare! Hedda och Mira fick följa med oxå, så dom har hälsat på får, kalvar och massa höns idag! (och lite människor oxå såklart=P )

Vi åkte till Oxelösund efter, åkte till farfar och Gunvor och fick go-fika! Bullar, kakor, nybakad rulltårta och massa kaffe! Hedda och Mira fick oxå lite bullar! Det var på tok för länge sen vi var där... Men det var så roligt att träffa dom igen!  

Sen träffade vi pappa, blev en tidig Fars dag=) Världens bästa pappa <3 Han älskade sin present! Han fick en digital fotoram som vi hade laddat med massa olika bilder från när vi var små och nya bilder, från kryssningen vi var på när han fyllde 50 år och lite sånt! Roligt när man får till en present som verkligen blir uppskattad!


Nu har jag två hundar som ligger helt utslagna och en syster som springer runt som en yr höna och försöker komma på vad hon ska ha på sig på kvällens 50-årsfest =P

Ha det bra!

11-11-11

Började dagen med stallet! Var ute och red med Malin och Matilda=) Idag fick Moira äntligen trava lite, vet inte vem som var mest nöjd, hon eller jag!? Roligt att stå i ett stall där man har lite folk att rida med, mycket roligare än att alltid rida själv.. Jag och Josse har fått lov att rida en av de andra hästarna i stallet oxå, så nu kan vi ut och rida tillsammans!

Blev fika hos Malin efter. Lite socker, massa prat och skratt efter några timmar i stallet är ju inte helt fel!

Sen kom mamma förbi på lite fika hemma, så då fick jag i mig några koppar kaffe oxå.

Ikväll blir det soffläge och film med bästa syster <3

Imorgon är det öppet hus på Öknaskolan, så vi ska dit och kika lite! Hedda och Mira får oxå följa med och mingla lite ;)


:D

Vilken bra start denhär dagen fick! Äntligen kom den nya tvättmaskinen, så nu kan jag tvätta igen! Inte för att det är så kul, men det är inte heller så kul att ha typ alla kläder man äger i tvättkorgen heller..

Tog en liten cykeltur ut till stallet sen, det var ihopsläpp idag med ett sto och hennes föl som har haft boxvila sen Moira flyttade dit. Fölingen blev bara lite glad när den fick komma ut i hagen igen! Så nu är det dagis på riktigt i hagen=P

Tog en ridtur i solen sen med Fanny och Mathilda, roligt att få lite sällskap när man rider! Det var lite rörigt innan vi kom iväg, men sen så! 2 hästar som är under igångsättning och en som reds första gången av sin nya ägare, efter att ha stått inne i en vecka=P Haha! Men när vi väl kom iväg så gick det jättebra, Moira fick agera bromskloss under ridturen bara! Tur hon är snäll våran lilla pärla!

Cyklade hem sen och somnade visst på soffan! Tur Alex skickade sms och väckte mig;)

Har busat massor med hundarna nu på e.m! Dom har fått fram några leksaker som inte brukar ligga framme, så nu har vi busat järnet! Nu ligger dom i Bia-bädden och snarkar.

Nu har jag lite mer att fixa, men ha det!

NamNam

Fick ett litet ryck nyss och bakade Nutella-cockies :D Smaskens!



Så nu har jag och Josse ätit kakor och druckit mjölk!

Till stallet nu, sen lite middag på det! Imorgon verkar det som den nya tvättmaskinen äntligen kommer! Lycka!

God morgon!

Vilken härlig morgon! :D Äntligen fick man vakna upp till lite sol!

Vet inte riktigt hur min dag blir idag, planerna verkar visst gå i stöpet.. Men vad gör det om hundra år? ;)

Nu blir det lite frukost, sen tänkte jag släpa med mig Mira ut och springa lite! Om det blir change of plans, så blir det nog lite lydnadsträning för henne senare oxå=)

Ha det!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lite mör..

Är lite mör i benen nu.. Först en promenad med hundarna imorse och efter det så cyklade jag fram och tillbaka till stallet, 1 mil ungefär. Sen 45 minuter ridning oxå! Känner mig lite duktig nu faktiskt!

Moira var pigg idag! Öronen framåt hela tiden, lite småtaktande och tittig=) Nu känns hon som samma gamla vanliga Moira <3


Det bor spöken i Moiras vattenhink! ;)

Nu ska jag försöka tvinga upp mig själv ur soffan, tänkte laga lite mat. Börjar bli lite hungrig och om jag ska försöka att inte smälla i mig alla chips vi har i skåpet så är det nog bara att ställa sig vid spisen=P

Ha en bra dag!

Måndag

Nu börjar huset likna sitt gamla jag igen! Att dammsuga, tvätta golven och diska gjorde lite skillnad=P Nu är det bara "lite" burkar att panta och glasflaskor att slänga kvar!

Har varit ute och sprungit några km med hundarna, sen blev det lite träning hemma oxå! Så nu är man lite lagom mör i kroppen! Skönt!

Samlar lite kraft nu för att laga lite mat.. Har en hel del köttfärs kvar, så det får nog bli köttfärssås! Lagom komplicerat en måndag!

Ha en bra kväll!

Mulle

Hittade en bild på mig och Mulle i en byrålåda=) Bilden är tagen under en terränghoppning, men jag minns inte om det var sommaren -97 eller -98..


Bilder!




Hmm... Ja vad säger man??Hehe















Ett litet urplock av bilderna från kvällen!

Halloweenfest!

Igår var det halloweenfest här hemma! Vi hade sjukt roligt, det tappra gäng som var här! Det var endel avhopp i sista sekund, sjuka, jobb osv, men vi klarade oss visst ändå =P

Kameran var självklart med, men från den senare delen av kvällen finns det inga kort... Paparazzin gjorde visst ett dåligt jobb ;)

Håller på och laddar upp bilder på FB nu... Går ju nästan i raketfart! Eller hur var det nu!?!? Så eftersom mitt internet inte är det snabbaste, så kan jag inte lägga upp bilder här samtidigt... Men det kommer lite bilder hit oxå!


Idag gick Hickstead bort inne på banan efter att ha avslutat sin hopprunda.. Hon föll bara ihop under sin ryttare, Eric Lamaze.. Ekipaget låg etta på världsrankingen. Såg det på TV, såg så fruktansvärt hemskt ut! Vilken mardröm! 
http://www.expressen.se/sport/ridsport/1.2614283/stjarnhasten-dog-mitt-under-tavlingen

Skulle vara lika hemskt vem det än hade drabbat... Man är inte förberedd på hur fort det kan gå...

Mums!

Tjuvstart idag=P

Dricker julmust och äter juleskum!

Snart är det nog glöggpremiär;)

Äntligen!

Första ridturen ( igen=P ) på Moira idag! Josse fick den stora äran att rida=) Vet inte vem som var mest nöjd, Josse eller Moira!? Så fint som benet var idag när vi kom ut till stallet har det inte varit på 1 månad heller! Känns så sjukt skönt!

Hedda och Mira fick följa med på promenad när Moira reds. Dom behövde en promenad efter att ha "jobbat" hela dagen med mig. Ska snart ut och springa en runda med Mira, vi ska bara smälta maten först.. Torsdag och fredag kommer bara ta slut innan jag har hunnit med hälften av vad som skulle behöva hinnas med, så då passar jag på att springa ikväll och ta en längre promenad imorgon bitti innan jobbet!


Tänkvärt...

Nu ska jag börja planera lite inför lördag! Ha det gott!

Yeay!

Imorgon blir det Moiras första ridtur på 1,5 månad! Josse får den stora äran att rida henne en sväng! Kan bli spännande, pigg häst på ett ställe hon inte har varit på förut! Men hon brukar ju vara snäll iaf=)

Idag flyttade Moira till Mörtbol! Kommer nog bli toppenbra! Hon går nu med en åring och ett 6-månaders föl. Dom var så söta när dom sprang runt och lekte i hagen=)

Nu har jag inte tid för dethär!

Ha det gott!

RSS 2.0